Hoe activeer je het spreken in tongen?

Hoe activeer je het spreken in tongen nadat je bent gedoopt in de Heilige Geest? Er is een hemelse gebedstaal beschikbaar voor elke gelovige die gedoopt is in de Heilige Geest. Deze taal wordt bidden in de geest, bidden in tongen of spreken in tongen genoemd. Dus hoe begin je met spreken in tongen?

Het spreken in tongen kan op elk moment worden geactiveerd na ontvangst van de doop met de Heilige Geest. Om het spreken in tongen te activeren, schakelt u over van bidden in uw moedertaal naar bidden in uw hemelse taal door de lettergrepen die uit uw geest komen hardop uit te spreken.

Het klinkt in eerste instantie misschien dwaas, maar dat is oké. Ga door. Hoe meer je in tongen bidt, hoe meer de taal zal worden ontwikkeld. Het zal steeds gemakkelijker worden om over te schakelen op het bidden in tongen. Het wordt letterlijk een tweede taal voor je.

Hoe activeer je de gave van het spreken in tongen?

Sommige mensen beginnen in tongen te bidden zodra ze vervuld zijn met de Heilige Geest. Dit is ideaal en direct voor iedereen beschikbaar. Maar sommige mensen hebben moeite om hun gebedstaal onmiddellijk te gebruiken vanwege slechte leringen die ze in het verleden hebben gekregen over het spreken in tongen.

Tips
Hier zijn enkele tips om het spreken in tongen te activeren:

Begin God te danken dat Hij je het vermogen heeft gegeven om in tongen te spreken. Blijf Hem prijzen en danken in je moedertaal. Als je bepaalde geluiden hoort die uit je geest komen, begin ze dan uit te spreken.
Zet lofmuziek aan en begin God te aanbidden. Terwijl je dat doet, ontspan je je tong en laat je de lettergrepen naar boven komen.

Lees het geschreven Woord totdat je een andere taal voelt opborrelen. Begin dat hardop uit te spreken.

Luister naar iemand anders die in tongen bidt en probeer hun taal na te bootsen totdat uw eigen taal naar buiten komt. De jouwe zal niet hetzelfde zijn als die van hen, maar soms helpt dit.

Bid in uw moedertaal totdat u een andere taal voelt opkomen. Ontspan je tong en kaak en begin het uit te spreken.

Vraag een andere met de Geest vervulde gelovige om met jou in tongen te bidden

Hoe meer je oefent met het spreken in tongen, hoe natuurlijker het zal worden. Het is een beetje zoals het leren van een andere taal. In het begin klinkt het als een paar afgebroken lettergrepen, maar uiteindelijk spreek je vloeiend. Ga ermee door! Het cadeau is er.

Hoe weet ik of ik in tongen spreek?
In het begin weet je misschien niet zeker of de geluiden die uit je mond komen echt tongen zijn. Je zult gedachten hebben als “Ik verzin dit maar”. Dat is gebruikelijk. Gewoon blijven gaan. Je hersenen kunnen niet begrijpen wat er aan de hand is. Blijf gewoon oefenen en vroeg of laat weet je zeker dat dit je gebedstaal is.

Bron: walk with the wise

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen