Hoe advocaat Arjan Hulsbergen Gods kracht aan het werk ziet in de rechtszaal

Advocaat Arjan Hulsbergen had vroeger twee levens: zijn leven als christen en zijn leven als advocaat. Die twee waren gescheiden. “Soms was ik aardig, maar soms ook keihard. ‘Ik ben nu eenmaal advocaat‘, zo dacht ik. Dus dat harde hoorde erbij.” In 2003 kreeg hij echter een intense ontmoeting met de Heilige Geest. Hij vertelt hoe dat alles veranderde.

Hij vertelt: “In 2003 kreeg ik een intense ontmoeting met de Heilige Geest. Jezus, die altijd zo ver weg en ongrijpbaar leek, kwam met enorme kracht mijn leven binnen en maakte mij van binnen nieuw. Niet alleen mijn gedrag veranderde, maar ook mijn waarneming. Plotseling ervoer ik de realiteit van de bovennatuurlijke wereld en de enorme liefde en kracht van de Heilige Geest, die door mensen heen wil werken. Dat was het moment waarop ik besloot om Jezus de rest van mijn leven te volgen… in alles.”

Stoppen
Zijn eerste reflex was om direct te stoppen als advocaat. Hij wilde ver weg blijven van leugens, de jacht naar geld en het uitoefenen van macht. “Dus ik dacht: ‘Ik stop met alles en word evangelist, ofzo.’ Ik heb dit voor de zekerheid eerst nog bij God neergelegd. Ik bad: ‘Heer, ik ga nu iets heel ingrijpends doen. Als u wilt dat ik het niet doe, wilt u nu dan heel duidelijk tot me spreken?

Tot mijn verbijstering vroeg ze ‘Is er ook een Arjan in de zaal?’ Ik schrok me rot.”

Het antwoord kwam al een paar dagen later. In een dienst met honderden jongeren sprak een vrouw over profetie en woorden van kennis. Tot mijn verbijstering vroeg ze ‘Is er ook een Arjan in de zaal?’ Ik schrok me rot. Zeker toen deze juffrouw mij ook nog mijn situatie en dilemma wist te vertellen.

Ze zei:“Arjan, ik geloof dat de Heilige Geest het volgende tegen je wil zeggen: Je bent bezig met je bedrijf en vraagt je af of je daar wel mee door moet gaan. Maar God zegt je drie dingen:

  1. Ik heb alles onder controle!
  2. Blijf zitten waar je zit!
  3. Ik ga Mijn Koninkrijk uitbouwen op de plaats waar jij bent.”

“En zo is het gegaan. Ik ben gebleven in de advocatuur en wist dat God me daar wilde hebben. Niet lang daarna kwam mijn secretaresse tot geloof. Gewoon op kantoor tijdens de lunch, bij een witte boterham met hagelslag. Zo zag ik de Heilige Geest mijn leven als advocaat binnenkomen.”

Arjan geeft drie tips voor mensen dit in dezelfde situatie zitten.

1. Betrek God in alle belangrijke beslissingen
“Hier is ook meteen mijn eerste tip: Betrek God in alle belangrijke beslissingen van je leven. Hij overziet het hele plaatje. Ook je carrière.”

“Als God je roept voor de zakenwereld en de advocatuur, kom je voor allerlei vragen te staan. Hoe doe je dat eigenlijk, Jezus dienen in de harde maatschappij? Gelukkig ontmoette ik zakenmensen die er net zo in zaten als ik. Één van hen belde mij op een zekere dag op en vroeg: ‘Wanneer ga jij je bedrijf aan Jezus geven? Je hart heeft Hij al, maar Hij wil je helemaal.’  Ik wist dat dit klopte en heb Jezus uitgenodigd als Heer in mijn zakelijke leven en ook in mijn financiën. Dit was best een lang proces met vallen en opstaan en veel enge beslissingen. Maar dwars door alles heen begon ik steeds meer de hand van God te zien in mijn professionele bestaan. 

2. Maak Jezus Heer van je bedrijf
Dat brengt me op de tweede tip: Maak Jezus Heer van je bedrijf, je carrière en alles wat je bent en hebt.

Ik weet nog dat ik mijn Saab 93 het parkeerterrein opreed en zei: “Ja, Heer Jezus! U bent Degene op wie de wereld al die eeuwen heeft gewacht!” 

Ik zal nooit de eerste keer vergeten dat ik de kracht van God aan het werk zag in een rechtszaak. Een ondernemersfamilie was in de problemen gekomen met de verhuurder van hun woning. De verhuurder wilde hen weg hebben en was daarvoor met valse beschuldigingen een ontruimingsprocedure begonnen. Door een vergissing voerde deze familie niet op tijd verweer, waardoor ze bij verstek veroordeeld werden om hun woning te verlaten. De deurwaarder stond al klaar om ze uit het huis te zetten en wilde geen millimeter wijken. Een groot menselijk drama dreigde. 

Onderschat
Ik zag nog maar een klein kansje om in kort geding de ontruiming tegen te houden. Eigenlijk vreesde ik dat het een verloren zaak was. Maar deze familie was er heel zeker van: “De Heer gaat ons hieruit redden. Hij is God en wij moeten stil zijn.” Ik weet nog dat ik dacht. “Ja, ja. Allemaal mooie vrome praat. Maar ik heb God nog nooit zoiets zien doen. Zieken genezen en demonen uitdrijven, daar is Hij goed in, maar dit gaat over het rechtssysteem. Daar heeft de rechter het laatste woord, niet Hij.”  

“Hoe erg heb ik Jezus toen onderschat! Het begon al op de dag van de kortgedingzitting. Ik reed nog even langs mijn kantoor om mijn advocatentoga te halen en de volgende tekst van Hillsong schalde door de autospeakers: “The heavens wept for You. The earth cried out: ‘Could He be the One?’”

Ik weet nog dat ik mijn Saab 93 het parkeerterrein opreed en zei: “Ja, Heer Jezus! U bent Degene op wie de wereld al die eeuwen heeft gewacht!” Op dat moment sloeg de Heilige Geest als een soort bliksem in. Het was alsof mijn spraakorgaan werd overgenomen. Uit mijn mond kwam een taal die ik nog nooit had gehoord of ervaren. Tegelijkertijd verscheen er een waas voor mijn ogen en zag ik een soort film afgedraaid worden. Ik zag die familie biddend hand in hand in hun woonkamer staan, in een kring rond hun salontafel. Later bleek dat ze op datzelfde moment ook daadwerkelijk zo hadden gestaan. Ook bleek mijn vrouw thuis op hetzelfde moment te hebben ervaren dat ze voor me moest bidden. 

Krachtigs
Ik wist toen: God zit in deze situatie. Hij gaat vandaag iets heel krachtigs doen. Eenmaal aangekomen in de rechtbank ontmoette ik de deurwaarder die de ontruiming zou uitvoeren. Aanvankelijk was er niets aan de hand, maar toen ik hem een hand gaf, begon hij hele rare bewegingen te maken. Zijn ogen rolden wild op en neer en hij begon verschrikkelijk te vloeken. Het leek wel een manifestatie zoals je die bij een bevrijding kun meemaken. En het werd nog veel gekker.” 

“Zijn ogen rolden wild op en neer en hij begon verschrikkelijk te vloeken. Het leek wel een manifestatie zoals je die bij een bevrijding kun meemaken.”

“Tijdens de zitting heb ik maar twee dingen hoeven zeggen: ‘Goedemorgen meneer de President en mevrouw de griffier!‘ en ‘Tot ziens, meneer de President en mevrouw de griffier!‘. De kortgedingrechter liet de wederpartij niet aan het woord. De deurwaarder had niet de juiste bevoegdheden om iets te mogen zeggen. De rechter stuurde hem gewoon weer naar huis. Zijn pleitnota kon zo naar het oud papier. De kortgedingrechter keek me ten slotte aan en zei: “Meneer Hulsbergen. Ik ga uw vordering toewijzen. De ontruiming wordt verboden. Fijne dag nog verder!.” Ik heb die dag veel geleerd.”

3. Beperk God niet tot een kerkdienst of conferentie
Mijn derde tip is dan ook: Beperkt God niet tot een kerkdienst of conferentie. Hij wil ingrijpen in ieder deel van je leven en is in staat om je uit een onmogelijke situatie te redden. Als jij doet wat jij moet doen, doet Hij wat Hij moet doen.

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen