Hoe alles in je leven verandert als de Heilige Geest je beste Vriend wordt

Als er iets is dat je leven compleet verandert, dan is het als je vriendschap aangaat met de Heilige Geest. Hierover vertelt Shannon Gesser. Ze leidt een kerk in Amsterdam samen met haar man, en doet dat in volledige samenwerking met de Heilige Geest, haar beste Vriend. Wanneer ze over Hem spreekt of met Hem spreekt, dan ontstaat er een intense liefde in haar hart. “Ik deel alles met Hem, ik vertrouw niemand zo sterk als de Heilige Geest.”

In dit artikel geeft Shannon een inkijkje in haar vriendschap met de Heilige Geest, de beste Vriend die een mens ooit kan hebben. Ze vertelt over zijn goedheid en zijn liefde. 

Deze vriendschap heeft ze niet altijd zo gekend. “Ik ben niet als christen opgegroeid. Mijn familie was veel bezig met de Surinaamse cultuur. Mijn oma stuurde me als klein kind wel naar de kerk, maar zelf ging ze niet. Ze was veel bezig met winti, een traditionele Surinaamse religie.”

Op de zondagschool in de kerk leerde Shannon het liedje ‘Vrede op aarde.’ Dat liedje zong ze vaak thuis. Ze bad ook als kind tot God. Eén moment hierin kan ze niet meer vergeten. “Ik vroeg aan God of Hij de moordenaars lief wilde maken, want ik vond het zo erg wat ze deden. Op dat moment werd mijn balkon ineens verlicht, met een groot licht. Het was een intense ervaring, waarvan ik geloof dat het mijn eerste kennismaking met de Heilige Geest was.”

“Het was een intense ervaring, Waarvan ik geloof dat het mijn eerste kennismaking met de Heilige Geest was.”

Hel
Op jonge leeftijd ging ze uit en leerde ze losbandig vanuit de heup te dansen. Vaak kwam ze om twee uur ’s nachts thuis, op andere dagen kwam ze helemaal niet thuis. “Ik was enorm koppig en ik misdroeg mij thuis. Voor mijn moeder was het een hel. Ik was ook depressief. Ik voelde me leeg van binnen.”

Haar moeder was altijd op zoek naar God, maar kende de Heilige Geest niet, dus ze wist niet hoe ze moest geloven. Ze had haar moeder één belofte gedaan, namelijk dat ze elke zondag met haar mee ging naar de kerk. “Ik vond de kerk nooit heel leuk, maar ik ging gewoon mee omdat dat het enige was waar ik besloot gehoorzaam in te zijn, om haar blij te maken. Ik vond het helemaal niks en deed met niks mee.”

Huilen
“Het was zondag en zoals gewoonlijk werd er een CD gedraaid tijdens de aanbiddingdienst maar deze zondag was compleet anders. Terwijl ik mijn ogen sloot zag ik hetzelfde licht weer als op het balkon, toen ik een klein kind was. Ik opende mijn ogen en werd overweldigd door een intense liefde en vrede. Mijn moeder had op dat moment hetzelfde ervaren. Ik kreeg hierdoor een diepe overtuiging in mijn hart dat dit God was. Het raakte me zo diep, mijn leven was op dat moment compleet veranderd.”

“Ik opende mijn ogen en werd overweldigd door een intense liefde en vrede.”

“Ik had altijd zo’n grote leegte in mijn hart, maar vanaf dat moment, begrepen mijn moeder en ik het doel van het leven. We leven niet zomaar op aarde van dag tot dag, maar we zijn er om Hem te verheerlijken en te aanbidden. De Heilige Geest bracht een doel in ons leven en openbaarde ons onze identiteit. Ook als we de Bijbel lazen, sprak God rechtstreeks tot onze situatie of als we een vraag stelden aan God en de Bijbel openden, stond het antwoord er geschreven. We waren zo verbaasd en geraakt dat de almachtige God zo tot ons sprak.”

Vervuld
Shannon’s leven werd een vervuld leven, vol met de liefde en de kracht van haar beste vriend, de Heilige Geest. Toch is de Heilige Geest voor best veel christenen vrij onbekend. Wie is Hij eigenlijk? Shannon legt het uit. “Als je de Heilige Geest leert kennen, ga je meteen beseffen dat God niet ver weg is. Vroeger dacht ik namelijk dat God op grote afstand was. Maar toen Jezus wegging van de aarde, heeft Hij de Heilige Geest naar ons gestuurd. Hij is hier met ons op aarde.

“Als je de Heilige Geest leert kennen, ga je meteen beseffen dat God niet ver weg is.”

“De Heilige Geest is de Persoon die naast mij op de bank zit. Hij is Degene die Mijn hart vult. ‘Hij zal mij niet begeven of verlaten’, staat er geschreven. Hij is er altijd. Hij beschermt me ook tegen het kwade. Als ik het verlangen heb om iets verkeerds te doen, dan komt de Heilige Geest zo sterk met Zijn aanwezigheid en dan bedenk ik weer: dit verkeerde past niet bij wie ik ben.”

Vertrouwen
“De Heilige Geest werd echt mijn beste vriend. Ik vertrouw niet iedereen. Ik heb niveaus waarin ik mensen vertrouw. Het hoogste niveau van vertrouwen, geef ik aan de Heilige Geest.”

“Ik betrek Hem bij álles wat ik doe. Ook bij lastige beslissingen in mijn leven. Je kunt echt alles met Hem bespreken. Hij is een liefdevol Persoon. Hij is ook zo zacht. Vaak zegt Hij mij liefdevol om iets te doen. Soms geef ik daar geen gehoor aan en na een tijdje stopt Hij gewoon. Hij herinnert me er niet meer aan. Hij is symbolisch afgebeeld als een duif en Hij vliegt als het ware gewoon weg. Vaak zie ik later dat dingen dan misgaan. Dan besef ik ineens: ‘Oh, ik had moeten luisteren.’ Dan besef ik dat het zo belangrijk is om Hem te leren gehoorzamen.”

Je allerbeste Vriend
Shannon vertelt dat elk mens geroepen is om de Heilige Geest als beste vriend te hebben. Ze vertelt hoe je dat doet. “Er is een liedje dat omschrijft dat ‘Hij echter is dan de lucht die je ademt, en de grond waar je op staat.’ Het is belangrijk om als eerst te beseffen dat de Heilige Geest echt is en jij echt moet zijn met de Heilige Geest. Je kunt niet om de dingen heendraaien. Ik deel alles met Hem, over hoe ik me voel en wat er op mijn hart ligt.”

“Dan besef ik ineens: ‘Oh, ik had moeten luisteren.’ Dan besef ik dat het zo belangrijk is om Hem te leren gehoorzamen.”

“Ik ben intiem met Hem geworden, door volledig transparant met Hem te zijn. Het diepste level van intimiteit met Hem is transparant zijn. Pas dan kan Hij je beste vriend worden.”

“Als je de Heilige Geest als je beste Vriend wilt hebben, dan moet je eerst geloven in Jezus als je Heer en Redder. Want de Vader, de Zoon en de Heilige Geest zijn één. Aan de andere kant kun je Jezus niet behagen zonder de Heilige Geest. Vervolgens is het belangrijk om Hem toe te laten in je leven en Hem volledig de controle te geven. Soms willen we de dingen op onze eigen manier doen, of staan gedachten en emoties in de weg. Maar als we al onze vragen en redeneringen en de emoties aan de kant zetten en zeggen: ‘Vanaf vandaag wil ik dat U de volledige ruimte krijgt in mijn leven en dat U mijn allerbeste Vriend wordt’, dan zal Hij komen.”

Trouwen
Shannon vertelt dat de Heilige Geest in alles geïnteresseerd is. Ook met wie je trouwt, bijvoorbeeld. “Op mijn vijftiende gaf mijn jeugdleider mij de opdracht om te bidden voor mijn huwelijk. In mijn familie waren er namelijk veel gebroken huwelijken en hij wilde niet dat het bij mij ook zou gebeuren. Dus ik ging daarover praten met de Heilige Geest.”

“De Heilige Geest leerde me toen wat echte liefde was. Ik leerde dat je niet alleen naar het uiterlijk moet kijken, maar dat je ook trouw moet blijven als je man in een rolstoel terecht komt, bijvoorbeeld. Toen heb ik samen met Hem besproken hoe mijn man eruit zou zien. Het bijzondere is dat de man met wie ik getrouwd ben, precies de persoon is waar ik met Hem over sprak! Het is echt de man waar ik van droomde.”

Bediening
Samen leiden haar man Shamil en Shannon Gesser nu een kerk in Amsterdam. Ook daar heeft hun beste Vriend het voor het zeggen. “Als we de kerkdienst beginnen, dan vragen we aan de Heilige Geest hoe Hij de dienst geleid wil hebben. Want als we zelf een programma samenstellen, dan doen we het voor niets. Het gaat erom dat we het met Hem doen en Zijn wil doen. Dan is Hij er zelf bij en kan Hij mensen aanraken en liefhebben, op dezelfde manier zoals Hij mij veranderd heeft!”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen