Hoe bereidt God profetische mensen voor?

Veel mensen ervaren een profetische roeping op hun leven, maar moeten leren om dit te ontwikkelen en te laten groeien. Marjon Rijswijk, zelf profetes, vertelt in deze video hoe God je hierop voorbereidt. “De vormingsprocessen van een profeet zijn vaak langer en intenser dan bij de meeste christenen.”

“Je kan veel verschillende dingen doen om het profetische te laten groeien, maar belangrijkste is dat God zelf jou vormt. Alles wat een profeet draagt en leert, ontvangt hij van God. De processen waar God jou doorheen laat gaan, betreffen heel vaak dingen die weg moeten uit je leven. God gaat eerst de boodschapper voorbereiden voordat hij een boodschap brengt.

Elke christen gaat door een heiligingsproces en de meeste christenen ervaren weleens een woestijn, maar profeten gaan door meer woestijnen en vaak intenser. Dit is de oven waar alles weggesmolten wordt wat je niet kan gebruiken.”

Dieper
Hoe komt het dat de voorbereiding van een profeet dieper is? “Ik denk dat het is omdat God zijn woord wil toevertrouwen aan iemand die betrouwbaar is en niet corrumpeert.”

“God wil een zuiver vat, je draagt autoriteit en kracht en daar moet je op voorbereid worden. Je komt ook in contact met de geestelijke wereld en ook bolwerken die je tegenkomt; je moet daarom zalving opbouwen. En het belangrijkste: het is belangrijk om nederig te zijn in de dingen die God je geeft en betrouwbaar te zijn.” 

Prijskaartje
Voor veel mensen klinkt het profetische heel aantrekkelijk, maar er zit dus ook een prijskaartje aan? “Als je God toestaat om door de processen te gaan, kost het je zeker wat. De zalving is kostbaar en alles wat goed en kostbaar is, heeft een prijs. Dat is ook zo in het natuurlijke.

Ik denk dat veel mensen dat onderschatten en alleen kijken naar het podium. Maar beproeving is inherent aan de profetische bediening.”

Uitstapte
Marjon vertelt hoe ze als eerst uitstapte in het profetische. “Iemand vroeg me om een woord en toen zei ik: ‘Kom over twee weken maar terug.’ Maar ik weet nog wel dat het precies klopte. Wat ik zei, kwam uit.”

“Toen werd ik bemoedigd, ik dacht: het is dus de moeite waard om dingen uit te spreken. Daarna ben ik ook meer gaan spreken.”

Bekijk hier het hele verhaal van Marjon.

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen