Hoe bewaak je je hart?

Merk je in deze tijd dat er verwarring is in je hart en geest? Dan is dit woord voor jou. Leer Gods vrede in je leven te ontvangen en laat het je hart en geest bewaken, wat er ook gebeurt.

In een aflevering van “It’s All Greek To Me”, een programma van GOD TV, legt gastheer en voorganger Chris Demterious het Griekse woord “froorehsi” uit, in het Nederlands: “bewaken”.

In de Bijbel staat in Fillipenzen 4:7 het woord bewaker. Er staat: ‘… en de vrede van God, die alle begrip te boven gaat, zal uw harten en gedachten bewaken (froorehsi) door Christus Jezus.’

Chris zegt dat ‘bewaker’ een woord is dat van een militaire term komt. “Het vertegenwoordigt een garnizoen van soldaten die op een specifieke plaats zijn geplaatst om ervoor te zorgen dat er geen invasie of dreiging komt.”

Ontvang Gods vrede
Sterker nog, het is een woord dat de Filippenzen in hun tijd heel goed kenden, omdat ze in zo’n soort omgeving leefden. Overal werden Romeinse bewakers geplaatst om de stad te beschermen tegen mogelijke invasies. Zo werkt het ook met de vrede die God ons geeft.

“De vrede van God die alle begrip te boven gaat, zal ons beschermen, zal ons behoeden voor elke invasie in ons leven die negatief zou zijn”, benadrukt hij. “Dat is wat God voor ons wil doen.”

Rust
De boodschap van voorganger Chris wijst erop dat God ernaar verlangt ons altijd te vullen met Zijn vrede. Omdat God ervoor wil zorgen dat geen enkele invasie of dreiging van buitenaf ons hart kan doen struikelen. Daarom biedt Hij ons altijd de rust die alleen van Hem komt.

“Met dat doel heeft Hij ons deze vrede gegeven en het beschermt ons”, zegt hij. “We kunnen het niet begrijpen. We hoeven het niet te begrijpen. Maar we moeten begrijpen dat het ons bewaakt. Het beschermt ons hart en onze geest tegen al die dingen die proberen binnen te vallen en ons proberen aan te vallen.”

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen