Hoe biddende vrouwen zo’n opwekking zagen plaatsvinden in Schotland dat de kroegen moesten sluiten

In de Schotse Hebriden vond er tussen 1949 en 1952 een historische opwekking plaats. Niet alleen kwamen er duizenden mensen tot geloof, ook de maatschappij veranderde en kroegen gingen dicht omdat er geen klanten meer wachten. In de onderstaande video zie je meer over het geheim van deze opwekking.

Marry Peckham was een van de ‘gebedsmotoren’ achter deze opwekking. Ze vertelt: “De hemel woedde over dit gebied, we zagen de hemel de aarde raken.”

Opwekking
Desondanks leken de Hebriden – een rij Schotse eilanden – helemaal niet per se ‘rijp’ voor een opwekking, vertelt Marry. “Er heerste veel wetticisme en trots. Vanuit de heersende kerken kwam er ook een enorme oppositie toen de geestelijke temperatuur steeg.”

“Een tastbare aanwezigheid van God ging over de mensen. Er woei een machtige, hemelse wind”

Vanaf het jaar 1949 begonnen steeds meer mensen samen te komen op boerderijen en gebouwen. De geestelijke honger en de enorme verwachting naar God was zó sterk, dat het de behoefte aan slaap bij mensen overtrof. Al om vier uur ‘s ochtends kwamen honderden mensen samen om te bidden. “Een tastbare aanwezigheid van God ging over de mensen. Er woei een machtige, hemelse wind”, blikt winkeleigenaar John Smith terug.

Bekijk in de video hoe God op machtige wijze bewoog in Schotland.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen