Hoe doe je dat nou, evangeliseren?

We kennen het als de grote opdracht van Jezus, het goede nieuws bekend maken aan alle volken. Oftewel, evangeliseren. Het is iets waar je misschien bekend mee bent of nog weinig ervaring mee hebt. Om je hierin verder te helpen maakte Ben Kroeske onlangs een video met een paar goede handvatten.

Drie dingen
Ben vertelt in zijn video dat evangeliseren eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. We kunnen allemaal iets over God delen met anderen. ”We moeten gewoon een paar simpele dingen onthouden, dat legt een sterke basis en dan ga je succes zien in het bereiken van nieuwe mensen met het evangelie van Jezus Christus.”

Goedheid van God
Het eerst, en waarschijnlijk ook het belangrijkste, is dat het de goedheid van God is, die mensen tot bekering leidt (Rom. 2:4). ”Het is altijd belangrijk om te onthouden, wanneer je iemand over Jezus vertelt, dat je goed nieuws naar ze brengt.” Het gevoel dat ze fout zitten, zondaar zijn of God nooit kunnen bereiken, hebben mensen al. Ontzettend veel mensen draaien zich niet naar God toe vanwege schuld of schaamte.

”We komen met een boodschap van liefde, met een boodschap van vergeving, met een boodschap van genade, van barmhartigheid en de bewogenheid van god.”

We mogen mensen het goede nieuws vertellen. ”We hebben allemaal gezondigd en we kunnen allemaal de liefde van God ontvangen door Jezus Christus aan te nemen en te accepteren als onze Heer en onze Redder.” We hebben Gods liefde ontvangen door Jezus te ontvangen. Dat is er voor iedereen. En we hoeven anderen niet te overtuigen, we mogen simpel verkondigen. ”Het is de Heilige Geest die de harten overtuigt. Dus je hoeft niet de rol van de Heilige Geest te spelen.”

De kracht van God
Het tweede punt dat Ben benoemt, is het evangelie als kracht van God. ”We moeten altijd onthouden dat het evangelie, het goede nieuws, het Woord, is datgene dat het werk doet, om de harten te overtuigen van mensen.” De Heilige Geest beweegt altijd op het Woord. Hij bevestigt altijd het Woord. ”Het is het evangelie dat het werk doet.”

”HET WOORD DOET ALTIJD WAARTOE HET GEZONDEN IS.”

Het enige dat iemands leven kan veranderen, is als er een verandering plaats vindt in het hart. ”Een hartstransformatie, waarin God het hart van steen uit ze haalt en een zacht hart van vlees in ze stopt. De Bijbel zegt in Petrus dat wij wedergeboren zijn, door het onvergankelijke zaad van het Woord van God.” Het gaat dus niet alleen om onze daden, maar ook om de boodschap die we vertellen.

Tot bekering komen
Aan de hand van Romeinen 10:13 vertelt Ben dat het niet moeilijk is om tot bekering te komen. ”We moeten het niet moeilijk maken voor mensen. De Bijbel zegt: ‘Ieder die de naam van de Heer aanroept, zal gered worden.’ Iedereen. Ieder persoon die simpelweg de naam van Jezus aanroept en Hem Heer en Redder maakt van hun leven, is gered.”

Vaak hebben we de neiging om ze direct zover te willen hebben als wij zijn. Maar dat is niet onze taak als we evangeliseren. ”Laten we ze daarheen brengen, naar die plek, waar zij Jezus aanroepen als Heer en Redder. En laten we de rest aan God toevertrouwen.”

Bekijk de volledige video hieronder:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen