Hoe een poging om zijn vriendin terug te winnen leidde tot zijn bekering; Remon deelt zijn bijzondere verhaal

Remon was als tiener naar eigen zeggen ‘niet echt een nette jongen’. Al vroeg in zijn tienerjaren raakt hij onder invloed van drugs. Wanneer hij een christelijk meisje leert kennen komt daar echter verandering in. Hij deelt zijn bijzondere getuigenis op het youtube kanaal van MOVE Stories.

Remon: “Ik leerde een christelijk meisje kennen, dat was een bijzondere relatie. Zij was gelovig en daar wist ik niet zoveel van. Ik had een heel ander leven, was verwikkeld in drugs en geweld. Zij besloot op een gegeven moment om de relatie te stoppen, waar ik toen eigenlijk niet zoveel van begreep. Zij kon haar relatie met mij niet matchen met haar geloof in God.”

“Misschien was ik deels nieuwsgierig, maar het was voornamelijk om haar terug te krijgen.”

Alpha Cursus

Remon begrijpt de keuze van zijn vriendin Janneke niet, maar herinnert zich dat ze ooit sprak over een Alpha cursus en stelt voor om deze samen te volgen. Remon: “Misschien was ik deels nieuwsgierig, maar het was voornamelijk om haar terug te krijgen.”

Wanneer ze op de Alpha cursus een weekend weg gaan verwacht Remon er een feestje van te maken. Wanneer hij daar komt merkt hij echter dat het niet helemaal is wat hij verwacht. Wanneer ze op een middag samen liederen zingen wordt hij diep geraakt.

“Het leek of god de deur gewoon intrapte en ik brak volledig, ik moest zo ontzettend huilen. ik wist niet wat me overkwam.”

Remon: “Even later werd een oproep gedaan door een vrouw die zei, als je God wilt kennen doe dan je armen omhoog. Ik drukte mijn armen stevig tegen elkaar want ik dacht, ik moet hier niets van hebben. Maar het gebeurde toch. Het leek of God de deur gewoon intrapte en ik brak volledig, ik moest zo ontzettend huilen, ik wist niet wat me overkwam. Of het verdriet was weet ik niet, het voelde aan de ene kant echt supergoed, maar ik had ineens ook het besef dat God bestaat. Ik kon op dat moment eigenlijk alleen maar huilen.”

Moeilijke momenten

Remon beseft dat hij niet op dezelfde manier verder wil en beschrijft dit als het begin van zijn nieuwe leven. Een tijd later trouwt hij met Janneke en gaan ze samen naar de kerk. Toch breekt er nog een moeilijke tijd aan voor Remon wanneer hij moet dealen met oude angsten die weer naar boven komen, met als gevolg paniekaanvallen en hyperventilatie.

“In je meest moeilijke en donkere momenten leer je god pas echt kennen.”

Remon: “In je meest moeilijke en donkere momenten leer je God pas echt kennen. Ik heb geen seconde genoten van die periode, maar ik had er geen moment van willen missen, want ik heb God zo leren kennen. We hebben zo’n diepe en fijne band met elkaar, ik had het voor geen goud willen missen.”

Bekijk hieronder de bijzondere getuigenis van Remon:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen