Hoe God bijzondere wonderen deed tijdens het schatzoeken

Wij vonden het niet geheel verantwoord om als vanouds met de banner erop uit te trekken, omdat het moeilijker is om de anderhalve meter afstand te houden en wij als gelovigen een voorbeeldfunctie hebben. Je wilt toch niet dat er uit contactonderzoek blijkt dat mensen corona hebben opgelopen tijdens een gesprek met een evangelist?

Daarom hebben we iets nieuws/anders geïmporteerd uit Amerika; het Schatzoeken (Treasure Hunt), naar het boek van Kevin Dedmon. Ook voor ons een nieuwe manier van evangeliseren, die na vandaag naar meer smaakt.

We waren slechts met 8 deelnemers, inclusief ondergetekende, want ook ik moest het leren, omdat het ook voor mij de eerste keer was. Mensen afkomstig uit de kerk Kom en Zie (3), maar ook uit Alexanderpolder, Spijkenisse, Hardinxveld-Giessendam, den Haag en Tilburg waren er mensen. Achtergronden waren christengemeente, pinksteren, evangelisch en christelijk gereformeerd. Allerlei pluimage dus, wat de groep heel gemêleerd maakte, ook omdat de jongste deelneemster slechts 12 jaar was, maar zeker niet onderdeed voor de rest!

Genezing
Tijdens de training, als we op elkaar oefenen werkt God al, was de pijn in Johannes gekneusde ribben na gebed door Peter gewoon weg! Maaike had last van haar elleboog en ook dat werd gewoon minder na gebed van onze jongste deelneemster. Ze voelde het helemaal warm worden, een teken dat God aan het werk is. Ook werd er bij verschillenden voor beenlengteverschil gebeden, met handschoenen aan, wat werd opgeheven in de machtige naam van Jezus! Met name Peter voelde duidelijk verschil en zijn rugpijn vertrekken.

“Maaike had last van haar elleboog en ook dat werd gewoon minder na gebed van onze jongste deelneemster. Ze voelde het helemaal warm worden, een teken dat God aan het werk is.”

Ook leerden we Gods stem verstaan, o.a. om elkaar te bemoedigen. Zo zag Johannes in Khuki een giraf, beeld van iemand die de mooiste blaadjes uit de boom pikt, de gaven van Gods Geest en hoog boven alles uittorent waardoor ze zowel vijandelijke aanvallen kan zien aankomen, maar ook mensen ziet, die God zo hard nodig hebben. Pas op het eind van de dag zag ze dat in de hoek van de zaal, de giraffen van het kinderfeest van vorige week zondag stonden.

Schaatkaart
Met Schatzoeken is het zo dat we de ‘schatkaart’ aan de Heilige Geest vragen. Hij geeft ons hints, clues, tips, zoals je wil, doordat we naar Zijn stem luisteren en opschrijven wat er als eerste in onze gedachten komt. Wonderlijk is het om te zien hoe dat uitkomt. Je merkt dat God nog steeds spreekt, door Zijn Heilige Geest.

Gewapend met de schatkaart, het Evangelie Zielenwinnend Script en in totaal 50 tasjes, liefdevol klaargemaakt door mijn vrouw Margreet en voorzien van kaartjes over Halloween, foldermateriaal, boekjes en wat lekkers, die we grof uitdeelden gingen we na de training en gebed in drie groepjes uiteen.

Dan blijkt hoe accuraat God nog steeds spreekt. Aanwijzingen als blauwe jas en rode rugzak, drie bankjes op een rij en een tatoeage met rode lippen in de nek, Fatima en hoofddoek, zwart haar, zwarte laarzen e.d. bleken we allemaal tegen te komen en soms volgde gebed, maar ook wegvluchten of gewoon een goed gesprek. In vier gevallen mochten we mensen tot Jezus leiden. Op www.handelingennu.ga lees je meer gedetailleerd hoe dat ging.

De tasjes vonden gretig aftrek. Zo was er een man, die er, midden op de weg naar kwam vragen. Eind van het verhaal was, dat hij met twee tasjes naar huis ging en Jezus in zijn hart!

Immanuel maakte een keus voor Jezus!

Reacties van deelnemers:

• ‘Dankjewel, ik was erg dankbaar dat ik vandaag moois hebt geleerd’

• ‘Bedankt voor een mooie dag, mede namens Suze’

• ‘Ik vond het een erg geslaagde dag’

• ‘Ik merkte dat er velen zijn die bereikt moeten worden, bedankt Arie voor je lessen en iedereen vd groep zegen gewenst, tot volgende keer, prettig weekend. Ik ga proberen te netwerken zodat er schatzoekers toegevoegd zullen worden’

Verse koffie
Bij terugkomst zette ik nog even verse koffie en thee en meldde Johannes dat hij last had van oorsuizen en of ik daar voor kon bidden. Ik zei dat we dat zo meteen wel in de groep zouden doen, omdat de deelnemers moesten oefenen. Toen ik dat aan de groep vroeg, zei Pascal: ‘Wacht eens even, dat heb ik op mijn lijstje staan! En ja hoor, daar stond ‘piepen in oor’. Ik had als locatie “Kom en Zie’ staan, dus ook Johannes bleek een schat! Na gebed was het nagenoeg verdwenen, in ieder geval een heel stuk minder, maar omdat onze God geen half werk doet, verwachten wij dat het binnenkort gewoon weg zal zijn.

Iedereen is dus enthousiast, en kreeg de opdracht mee om dit iedere dag te gaan doen, omdat schatzoeken niet (alleen) iets is voor alleen zo’n event, maar een levensstijl!

De eerstvolgende keer zal zijn op zaterdag 19 december – Schatzoeken-Kerst. Dit keer hebben we geloof voor 100 tasjes met een kadootje over Kerst, een leuk doe-boekje, een stripverhaal en uiteraard wat lekkers

Save the date!

Dit verslag is geschreven door Arie de Paauw van stichting Arbeiders in de Oogst

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen