Hoe Rik God ontmoette nadat hij op wonderlijke wijze een auto-ongeluk overleefde

Op jonge leeftijd neemt Rik van der Noord Jezus al in zijn hart aan. “Ik zong liedjes over Hem, Hij was alles voor mij. Maar op een gegeven moment kreeg ik te maken met teleurstellingen. Ook had ik een aantal traumatische ervaringen in mijn leven. Ik dacht: als God zo is en dit toelaat, hoeft het van mij niet meer.”

Rik stortte zich in geld verdienen en werd professioneel pokerspeler. “Maar ik was niet gelukkig, ik had veel last van depressie, slapeloosheid en nachtmerries. Op een gegeven moment reisde ik naar Brazilië. Daar deed ik online mee met de grootste pokertoernooien in de VS. In die tijd dronk ik ook veel. Op een avond na een feestje kon ik geen taxi meer krijgen. Toen ben ik zelf gaan rijden, terwijl ik teveel op had. Uiteindelijk viel ik in slaap achter het stuur.”

Omkeer
“Na een korte tijd werd ik wakker en zag dat ik met de auto recht op een afgrond afreed. Ik gooide het stuur om. Toen ik met de auto een paar keer over de kop vloog, dacht ik: nu ga ik eindelijk dood. Ik lachte, want ik was diep ongelukkig en het leven helemaal zat. Maar tot mijn verbazing mankeerde ik helemaal niets, terwijl de auto total loss was. Toen dacht ik: als ik zo door ga, gaat het me mijn leven kosten.”

In de tijd daarna ontmoette Rik een pokerspeler die zijn getuigenis deelde over hoe hij christen werd. “Dit raakte me diep. Ik viel op mijn knieën en vroeg Jezus of Hij nog iets met me kon en me wilde vergeven. De daarop volgende twee jaren had ik nog steeds nachtmerries en depressieve gedachten. Ik kreeg een burn-out en kon niet meer voor mezelf zorgen. Toen ben ik zes weken bij mijn ouders in gaan wonen, omdat ik niet meer normaal kon functioneren.

Ik vond het moeilijk om echt terug naar God te gaan, want ik was bewust bij Hem weggelopen. Daar voelde ik me extreem schuldig over. Ik was op een gegeven moment zo ten einde raad van de duistere gedachten en de slapeloosheid, dat ik aan de Heer vroeg of ik dood mocht.”

“Ik hoorde een Stem Die zei: ‘Ik heb een beter plan met je leven.’ ”

Beter plan
Op dat moment grijpt God echter in. “Ik hoorde een Stem Die zei: ‘Ik heb een veel beter plan met je leven.’ Voor de derde keer gaf ik toen mijn leven aan God en zei: ‘Ik wil er niets meer mee te maken hebben, mijn leven is volledig van U’. Eindelijk viel ik weer normaal in slaap na drie slapeloze nachten.

Diezelfde morgen las ik in een boekje van Andrew Wommack: ‘De nieuwe jij en de Heilige Geest’. Door dat boekje heen zei de Heer tegen me dat Zijn genade ook echt voor mij was en dat Hij voor mij was gestorven. Middenin mijn grootste ellende kwam Hij bij me en had Hij mij onvoorwaardelijk lief.”

Bijzondere ontmoeting
Een paar weken later had Rik een bijzondere ontmoeting met de Heer. “Ik zat op de fiets en er waaide ineens een wind door mijn lichaam heen. Het was alsof alle troep werd weggeblazen. Alle pijn en verdriet, zowel fysiek als emotioneel, was in één klap weg. Hij bevrijdde me volledig. Toen was er alleen nog maar volkomen vrede en blijdschap. Dank u Heer! Ik zal deze dag nooit meer vergeten. Het was 5 april 2015 toen ik werd gedoopt in de Heilige Geest. Daarna heb ik ook nooit meer nachtmerries gehad.”

Kort daarop liet Rik zich dopen. Een tijd later ervoer hij Gods leiding om zich in te schrijven voor de deeltijd versie van Charis Bible College in Naarden (een bijbelschool voortgekomen uit de bediening van Andrew Wommack).“Het was pittig, want ik had nog regelmatig burn-out klachten. Maar de school deed mij zo goed, het was alsof ik gewassen werd door het Woord.”

“Soms kwam ik stuiterend de les uit en kon ik alleen maar denken: wat is dit fantastisch!”

“De focus van Charis Bible College is volledig op Gods Woord. De school gebruikt vrijwel geen andere tekstboeken. Het was puur en krachtig onderwijs uit de Bijbel vol waarheid dat mij verder vrijzette.

Soms kwam ik stuiterend de les uit en kon ik alleen maar denken: wat is dit fantastisch! Anderen vroegen toen een keer: “Wat vond je zo mooi?” Maar ik kon dat niet eens precies uitleggen. De Heilige Geest bedient dan direct aan je hart, het gaat soms je verstand voorbij.”

De deeltijd versie van de school was twee dagdelen per week. Daarnaast werkte Rik nog 32 uur per week. “Maar twee dagdelen was gewoon te weinig voor mij. Soms zat ik letterlijk te huilen, omdat ik dan weer een week moest wachten om onderwijs te krijgen.”

Leven vanuit genade
In overleg met de schoolleiding maakte Rik de school voltijd af. “Je krijgt zo’n honger naar het Woord en wilt alleen maar meer van Jezus. Wat ik vooral leerde, is dat het allemaal volbracht is. Ik mag leven vanuit Gods genade. Met één offer heeft Hij mij voor eens en voor altijd perfect gemaakt.

Waar ook nadruk op werd gelegd, is om vanuit liefde en genade in de Geest te wandelen. Tijdens de jaren op CBC begon ik op allerlei vlakken steeds meer van de Heer te ervaren. Ik begon Zijn Stem beter te verstaan en allerlei wonderen te zien op het gebied van genezing, bevrijding en voorziening. Ik zou wel uren kunnen vertellen over de trouw van mijn Heer en wat Hij sindsdien allemaal in en door mijn leven heeft gedaan!”

Na het afronden van Charis Bible College, volgde Rik het leiderschapsprogramma van de bijbelschool. Nu geeft hij zelf onderwijs en bijbelstudies.

Voor meer info over Charis Bible College in Naarden, klik hier.

Voor meer info over Charis Bible College in Naarden, klik hier of bezoek de open dag op 4 september 2021.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen