Hoe herken je of klachten een demonische oorzaak hebben?

Rik Ouwendijk en Arnoud Troost van House of Miracles bidden bijna dagelijks voor mensen om bevrijding van demonische machten. In de onderstaande video bespreken ze hoe je kunt herkennen dat klachten die je hebt een demonische oorzaak hebben. “We zijn in het Westen gewend geraakt om labels te plakken, terwijl mensen vaak demonisch gebonden zijn.”

Rik vertelt wat hij zoal tegenkomt. “We hebben gezien dat veel klachten uiteindelijk demonisch blekende zijn. Jezus stuurde zelf een demon uit bij een vrouw met een kromgebogen rug. Wij hebben ook gezien dat iemand’s rugklachten een demonische oorsprong bleken te hebben.

Een gave van de Heilige Geest is de geest van onderscheid. Zo leer je te onderscheiden met wat voor geesten je te maken hebt. We hebben veel rugpijnen, onverklaarbare klachten, zelfs hoofdpijnen, stotters of oorpiepen gezien waar een demon achter bleek te zitten. Mensen gingen naar de arts die röntgenfoto’s maakte, maar niets konden vinden. Terwijl die mensen enorme pijnen hebben.”

Arnoud: “Het gebeurt ook bij geestelijke activiteiten zoals Bijbellezen, waarbij je plotseling heel slaperig wordt of geen concentratie meer hebt. Heftige verslavingen, nachtmerries, ziektes als MS die steeds heftiger worden. Het heeft vaak een demonische oorsprong.

“In het westen hebben we veel ziekten genormaliseerd door labels op te plakken

In het westen hebben we veel ziekten genormaliseerd door labels te plakken. Dan zeg je dat iemand gek is in zijn hoofd, bijvoorbeeld, terwijl ze zelf zeggen dat ze hoorbare stemmen horen. Dat zijn hele reeële problemen.”

Daadwerkelijk een demon
Maar hoe kun je er achter komen of je wat genezing nodig hebt, of dat het daadwerkelijk een demon is? Arnoud: “Als iemand last heeft van zijn rug, is het niet meteen een demon. Maar het kan wel, de Heilige Geest openbaart dat. Je mag er op vertrouwen dat als je iemand de handen oplegt, dat de zalving elk juk verbreekt. Ook als het demonen zijn.”

“Het is wel belangrijk om te onderkennen dat demonen in het westen veel schade aanrichten. Die zijn er gewoon. We hebben zoveel slimme mensen in de gezondheidszorg. Als er iets mis is zijn we opgelucht dat de dokter iets heeft kunnen vinden. Dat is dan ‘de waarheid voor zo’n persoon.’ Ik heb een chronische aandoening, zeg je dan tegen je buurvrouw.

We omarmen het doktersrapport en zijn er niet meer bekend mee dat er iets geestelijks achter kan zitten. Zelfs in de kerk weten we dit vaak niet, laat staan dat we bekwaam zijn om ze uit te drijven. Dat is heel triest.”

Wat moet je doen als je vermoed dat er demonische machten ‘in het spel’ zijn? Rik: “Zorg dat je geestvervulde christenen vindt die het kunnen uitdrijven. Anders kun je ook ons mailen. Wij trainen mensen in onze kerk en drijven bijna elke dag demonen uit. Vervolgens is het natuurlijk ook belangrijk dat je gediscipeld wordt. Bevrijding is uiteindelijk een klein stukje dat nodig is in discipelschap.”

Wil je Rik en Arnoud een mail sturen? Klik dan hier.

Reacties

  1. Hi Beste Mannen,

    Ik mis in jullie “leuke”praatje de psychosomatische klachten. Volgens mij is de volgorde: een patient eerst fysiek onderzoeken, dan de psychosomatische klachten en dan pas aan demonen denken. Wanneer je demonen gaat uitdrijven bij iemand die b.v. een trauma heeft opgelopen of emotioneel ziek is gemaakt door huiselijk geweld, maak je het alleen maar erger voor die persoon. Ik vind dat jullie er wel heel erg op vertrouwen dat iedere demoonuitdrijver het juiste onderscheidingsvermogen heeft. Ik heb er genoeg narigheid van gezien in handen-opleggende-kerken. Ook mensen die na handoplegging genezen zeggen te zijn van kanker: altijd laten bevestigen door een doktersrapport.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen