Hoe ik leerde dat God mijn keuzes niet altijd voor honderd procent respecteert

In de beginjaren van mijn bekering heb ik altijd geleerd en gedacht dat God ten allen tijde die gentleman is die ieders keuze altijd voor honderd procent respecteert. Hij zou nooit iets doen wat jij niet leuk vindt. Hij zou je, als jij geen toestemming geeft, nooit een kant opsturen. Jij zou in controle zijn en bepalen hoever God met je mag gaan.

Ook al zit hier een (twijfelachtige) kern van waarheid in, kan ik je toch verzekeren dat dit in mijn ervaring vaker niet is opgegaan dan wel. Als ik alleen al zie hoe ver ik ben gegaan om in mijn bestemming te wandelen. Dat was nooit de bedoeling.

“Die prijs had ik niet voor ogen. Geen haar op m’n hoofd die bereid was om die te betalen.”

De prijs
Die prijs had ik niet voor ogen. Geen haar op m’n hoofd die bereid was om die te betalen. Ik was helemaal niet van dat serieuze en radicale gedoe. Ik kwam in eerste instantie omdat ik iets nodig had. Totdat Zijn onweerstaanbare liefde mijn hart raakte.

Of hoe ik soms besloot om iemand niet te vergeven, maar een tijdje vast te houden aan mijn ‘terechte’ boosheid. Wat enkel zolang duurde, totdat ik ervoer hoe Hij door Zijn Geest mijn hart zacht maakte als dat van een watje.

Zijn wil
Filippenzen 2:13 – Het is God, die zowel het willen als het werken in u werkt. Ik kan je zeggen dat wanneer je eenmaal hebt gezegd, “Niet mijn wil maar de Uwe”, je als het ware verkocht bent.

“En dan te ontdekken dat dat het mooiste, meest ontspannen, meest voldoening gevende en succesvolste leven is wat je je maar kunt bedenken.”

Verkocht aan het doen van Zijn wil. Verkocht aan het wandelen in Zijn droom voor je leven. Verkocht aan je leven te leven voor Zijn aangezicht, geleid door Zijn Geest. En dan te ontdekken dat dat het mooiste, meest ontspannen, meest voldoening gevende en succesvolste leven is wat je je maar kunt bedenken.

Een aaneenschakeling van verassing, verbazing en wonderen die de soms moeilijke momenten dat je worstelt met Zijn wil, je roeping etc. uiteindelijk volledig overstijgen. Doen hoor! Het is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt dat kan ik je wel vertellen!

Deze column is geschreven door Klaas van Denderen.

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen