Hoe je de Vader voor je kan laten vechten

Met ons is de Heer onze God, om ons te helpen en onze strijd te voeren. – 2 Kronieken 32: 8 NKJV

Nadin Khoury was dertien jaar oud, 1,60 lang en woog waarschijnlijk vijftig kilo. Zijn belagers waren tieners, groter dan Nadin, en waren met zeven man. Dertig minuten lang sloegen, schopten en pijnigden ze hem.

Tekst: Max Lucado

Hij maakte geen enkele kans.

Khoury’s moeder had het gezin onlangs vanuit Minnesota naar Philadelphia verhuisd. Ze was haar baan als hotelgastvrouw kwijtgeraakt en was op zoek naar werk. In 2000 was ze ontsnapt uit het door oorlog verscheurde Liberia. Nadin Khoury was dus de nieuwe jongen in een ruige buurt met een moeder die een werkloze immigrant was – alles wat een wolvenbende van pestkoppen nodig had om een ​​aanval te rechtvaardigen.

De ontgroening begon weken eerder. Ze hebben hem gepest. Ze hebben hem routinematig geduwd, gebeukt en in een hinderlaag gelokt. Toen kwam de totale aanval op een dag in januari. Ze sleepten hem door de sneeuw en hingen hem op aan een smeedijzeren hek van twee meter hoog.

Pestkoppen
Khoury overleefde de aanval en zou er waarschijnlijk nog een paar hebben meegemaakt, als een van de pestkoppen niet zo dom was geweest. Hij filmde de aanval en plaatste deze op YouTube. Een voorbijganger zag het geweld en joeg de pestkoppen weg. De politie zag de beelden en mengde zich in de zaak. De onruststokers belandden in de gevangenis en het verhaal bereikte de kranten.

Een medewerker van de landelijke ochtendshow The View las het verslag voor en nodigde Khoury uit voor de uitzending. Hij deed het. Terwijl de video van de aanval achter hem op het scherm werd afgespeeld, probeerde hij dapper over te komen, maar zijn onderlip trilde. ‘De volgende keer kan het misschien iemand zijn die kleiner is dan ik,’ zei hij.

Voetbalteam
Zonder dat hij het wist had de producer een aantal andere Philadelphians uitgenodigd om ook op de show te verschijnen. Toen de YouTube-video eindigde, ging het gordijn open en liepen drie enorme mannen naar buiten, leden van het Philadelphia Eagles-voetbalteam.

“Elke keer dat je ons nodig hebt, heb ik hier twee lijnwachters.”

Khoury, een dolle fan, draaide zich om en glimlachte. Een daarvan was All-Pro-aanvaller DeSean Jackson. Jackson ging zo dicht mogelijk bij de jongen op de bank zitten en beloofde hem: “Elke keer dat je ons nodig hebt, heb ik hier twee lijnwachters.” Khoury’s ogen werden glazig toen Jackson een voetbalshirt signeerde en het hem overhandigde. Vervolgens gaf hij de jongen, in het volle zicht van elke pestkop in Amerika, zijn mobiele telefoonnummer.

Vanaf die dag is Khoury slechts een telefoontje verwijderd van zijn persoonlijke lijfwachten. Misdadigers denken twee keer na voordat ze de jongen lastigvallen die het nummer van een NFL-voetballer op snelkiezen heeft staan.

Best goed aanbod. Wie wil dit type bescherming nou niet?

Gods bescherming
God geeft u dezelfde belofte. In feite citeerde de schrijver van Hebreeën de woorden in zijn brief:

Want [God] heeft gezegd: ‘Ik zal je nooit verlaten of in de steek laten.’ We kunnen dus vol vertrouwen zeggen: ‘De Heer is mijn helper; Ik zal niet bang zijn. Wat kan iemand me aandoen? ’- Hebreeën 13: 5-6 NRSV

Die laatste vraag is verontrustend.

Wat kan iemand mij aandoen? U kent de antwoorden. “Lieg tegen me.” “Hou me voor de gek.” “Verwond mij.” “Terroriseer me.” “Pest me.”

Maar de Schrift stelt een andere vraag. Als de Heer uw helper is, wat kan iemand u dan aandoen?

Hulp
Het Griekse woord voor helper in deze passage is boēthos, van boē, wat ‘een schreeuw’ betekent, en theō, wat ‘rennen’ betekent.

Als je hulp nodig hebt, rent God met een schreeuw: “Ik kom!” Hij verlaat je nooit. Nooit! Hij neemt nooit een pauze, doet nooit een dutje of neemt nooit vrijaf voor vakantie. Hij verlaat je nooit.

“De arbeidsmarkt is ongunstig? Klopt. Maar God is je helper. Uw aantal bloedcellen is gedaald? Zeker moeilijk, maar Degene die je gemaakt heeft, is bij je.”

De arbeidsmarkt is ongunstig? Klopt. Maar God is je helper. Uw aantal bloedcellen is gedaald? Zeker moeilijk, maar Degene die je gemaakt heeft, is bij je. Is de wereld bang voor pandemieën? Inderdaad. Toch zal de Almachtige je nooit verlaten of in de steek laten.

Alles verandert dus! Omdat God sterk is, zul jij sterk zijn. Aangezien Hij het kan, zult u het kunnen. Omdat Hij geen grenzen heeft, heb jij geen grenzen. Met de apostel kun je vrijmoedig zeggen:

De Heer is mijn helper; Ik zal niet bang zijn. Wat kan de mens mij aandoen? – Hebreeën 13: 6 NKJV


Maar er is meer.

Het grootste – en beste – nieuws is dit: God blijft niet alleen bij je … Hij vecht voor je.

Angsten, ziekten, pijn, teleurstellingen en pijn komen op je af als een legioen misdadigers. Maar in plaats van weg te rennen, draai je je om en kijk je ze aan. Je onthoudt de belofte van Gods Woord en daagt de vijanden van Gods zaak uit. Je bent een grizzly en zij zijn de ratten. ‘Wegwezen, jammer! Weg, schuldgevoel! Angst voor de dood, spijt van het verleden, neem je nietige aanvallen ergens anders mee.”

Nieuw begin
Dit is wat er gebeurt als je een nieuw begin maakt. Je bent niet gemaakt om te beven van angst. Je bent niet gemaakt om gebonden te zitten aan je verleden. Je bent niet gemaakt om als een watje door het leven te hinken. Je bent een levende, ademende uitdrukking van God. Bovendien vecht Hij voor jou.

Is dit een nieuwe gedachte? Je hebt gehoord over de God die je gemaakt heeft, naar je kijkt, je leidt, je kent … maar de God die voor je vecht? Wie baant het pad voor je uit? Wie verdedigt jou? Wie laat muren instorten, houdt de zon stil en regeert de duivel en al zijn strijdkrachten?

Wist je dat God voor je vecht? Dat God voor je vecht? Laat die vier woorden even bezinken.

God. De CEO, de President, Koning, hoogste Heerser, absolute Vorst, Tsaar, Keizer. Hij is begaan met jouw leven en biedt dekking. Hij is onberispelijk perfect, onvermoeibaar sterk, ongetwijfeld capabel. Hij is oneindig vrolijk, wijs en gewillig. En hij… VECHT!

Hij zet engelen in en beveelt hen. Hij haalt Goliaths neer. Hij vecht!

Voor uw gezondheid, gezin, geloof en herstel. Zijn de kansen tegen jou? Is de coach tegen je? Is de regering tegen u? Zeker moeilijk. Maar God vecht voor … JOU.

Vecht voor jou
Ja jij! Jij met het smerige verleden. Jij met de terugwijkende haarlijn. Jij met de afwezige vader. Jij met de slechte rug, krediet of baan. Hij vecht niet alleen voor de rijken, mooien of religieuzen. Hij vecht voor de jij’s van de wereld. Ben jij een jij?

“Het grote nieuws van de Bijbel is niet dat je voor God vecht, maar dat God voor jou vecht.”

Het grote nieuws van de Bijbel is niet dat je voor God vecht, maar dat God voor jou vecht. En dit te weten – te weten dat je Vader voor je vecht – is een ongeëvenaarde bron van bekrachtiging.

Toen God mens werd, vocht Hij voor je ziel. Toen Jezus de duivel tegemoet trad in de woestijn, vocht Hij voor jouw vrede. Toen Hij opstond voor de verwaarloosden, kwam Hij toen niet voor je op? Toen Hij voor jouw zonden aan het kruis stierf, vocht Hij voor jouw redding.

Als je deze waarheid mist, kun je net zo goed een brievenbus in de wildernis planten. Je zult er lang blijven. Maar geloof dit en kijk hoe de wolken beginnen open te vouwen.

Geloof dit:

[God] zal je niet laten struikelen, je beschermende God zal niet in slaap vallen.

Overwinning
Niet in je leven! De Israëlische Wachter zal nooit sluimeren of slapen.

God is uw beschermer, aan je zijde om je te beschermen.

Hij beschermt je tegen een zonnesteek, beschermt je tegen de maan.

God behoedt je voor elk kwaad, Hij waakt over je hele leven.

Hij bewaakt je als je weggaat en als je terugkeert, Hij bewaakt je nu, Hij bewaakt je altijd.

* Psalm 121: 3-8 De boodschap

Dit is wat God voor jou wil zijn; het is zijn doel voor jou. Dit is uw erfenis: meer overwinning dan nederlaag, meer vreugde dan verdriet, meer hoop dan wanhoop, meer nieuwe begindagen.

Dit artikel is geschreven door de Amerikaanse voorganger Max Lucado.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen