Jezus zoekt de hele dag door je aandacht: wat doe jij hiermee?

Jezus is de persoon die de hele dag door je aandacht zoekt. Hij zegt: ‘Hier ben Ik, geef Mij je aandacht’. Helaas zijn er velen die die aandacht niet geven. Maar als je het wel doet, dan geeft Hij meer van Zijn aanwezigheid. Dit is de boodschap van voorganger Michael Koulianos van Jesus Image. Hij vertelt hoe de Heilige Geest je kan brengen op een plek waarbij je de hele dag door mag genieten van Jezus.  

Koulianos vertelt. “De Heilige Geest is degene die Jezus écht maakt in ons. Jezus is altijd al echt, maar de Geest is het die dagelijks en constant komt en zegt: ‘Ik wil je vertellen over degene van wie Ik hou: Jezus!’.”

“Het is onmogelijk om Jezus te kennen zonder de Heilige Geest. En het is onmogelijk om de Vader te kennen zonder Jezus. Maar de Heilige Geest is er als eerst, Hij is Jezus op aarde. Dankzij de Heilige Geest kun je in aanbidding komen tot Jezus.”

Bedienen tot de Heer
In de hemel is er meer aanbidding dan dat er gepreekt wordt, zegt hij. “Ik wil geen Bijbelleraren boos maken, maar in de hemel wordt er 24/7 aanbeden. Aangezien Jezus zegt: ‘Op aarde zoals ook in de hemel, is aanbidding cruciaal.”

“Als wij bedienen tot de Heer – door Hem te zoeken – dan komt de hemel naar beneden. Jezus hoúdt ervan om aanbeden te worden. Niet omdat Hij trots zou zijn, maar omdat onze aanbidding Hem raakt. Als je zijn hart raakt, dan beweegt Hij. Jezus beweegt dan ook Zijn hand.”

“God is ook zo; de mensen die intiem met Hem zijn en een heldere verbinding met Hem hebben, bewegen Zijn hart.”

Hij geeft een voorbeeld aan de hand van zijn dochtertje. “Mijn dochtertje is zes jaar oud, maar ze weet precies hoe ze me van mijn stuk kan brengen. Dan komt ze met haar ukelele bij me zitten en kijkt ze me aan met haar mooie zwarte krullen. Vervolgens zingt ze een liedje. Dan smelt ik. Daarna vraagt ze me of ik wat voor haar wil halen bij de winkel, haha. Het werkt! Ik wil zo graag iets voor haar halen.”

“God is ook zo; de mensen die intiem met Hem zijn en een heldere verbinding met Hem hebben, bewegen Zijn hart. Vervolgens beweegt Hij zijn hand. Veel mensen zijn op zoek naar de hand van God, maar ze negeren Zijn hart.”

Aandacht
Koulianos vertelt hoe God zich door de dag heen aan mensen openbaart. “Of je naar school loopt, of buiten, Jezus zoekt je aandacht. Alsof Hij ‘een duwtje’ geeft aan je hart. Het is Jezus die zo verlangt naar je aandacht. Hij zegt: ‘Kijk naar Mij, ik wil je aandacht.’ 

“De meeste mensen negeren dit. Weinig mensen zeggen: “Heer, U bent het, hier is mijn aandacht voor U.’ Maar als je het wel doet, dan zegt God: ‘Ik kan je vertrouwen met dit beetje, ik geef je meer van Mijn aanwezigheid.’ Het gaat allemaal om het sensitief zijn voor Hem. Het aandacht hebben voor Jezus. Het is de sleutel om de hele dag in de aanwezigheid van Hem te kunnen wandelen.”

“Onthoudt dit: Wij kunnen van Jezus houden, omdat de Heilige Geest van Jezus houdt. De Heilige Geest houdt vurig van Jezus.”

“Onthoud dit: Wij kunnen van Jezus houden, omdat de Heilige Geest van Jezus houdt. De Heilige Geest houdt vurig van Jezus.”

“Terwijl veel christenen graag doden willen zien opstaan en tumoren zien genezen, begrijpen ze niet dat juist het antwoorden op ‘het duwtje van Jezus’, de sleutel is. Het is de Heer die zegt: ‘Kom en wees met Mij’, dan nodigt Hij je uit voor een leven van wonderen. De tijd met Hem is het zaad, je dromen om Gods kracht te zien in deze wereld is de oogst daarvan. Mensen vragen zich af: ‘Hoe kan ik Jezus kennen?’ Het antwoord is simpel: ‘Wees met Hem.’”

Zonde
Van een gemiddelde zaal met christenen, kijkt een derde porno, vervolgt Koulianos. “Zelfs mensen die zich aanmelden op onze school – christenen die bereid zijn om te sterven voor Jezus – worstelen er vaak zelf mee. Het is een kanker, het komt steeds overal terug.”

“Als je erin valt, dan komt de duivel en die zegt: ‘Dit is wie je bent, dit is jouw leven.’ Maar laat me je dit vertellen: ‘Spendeer je tijd met Jezus en je wordt vrij.’ Sinds 2003 heb ik mijn leven volledig aan Jezus gegeven en ik heb er nooit meer mee geworsteld. Het geheim is niet dat jij tegen de zonde vecht, want daar versterk je de zonde mee. Maar als je die tijd besteedt om naar Jezus te kijken, dan krijgt je geestelijke leven een boost en verzwakt zonde. We zien het steeds.”

“Als ik wandel met de Heilige Geest, dan wandel ik met de Geest van Jezus.”

Heilige Geest
“Ik noem mezelf een Jezus-fanatic, ik hou van Hem. Maar, ik houd alleen van Hem omdat de Heilige Geest van Hem houdt. Als ik wandel met de Heilige Geest, dan wandel ik met de Geest van Jezus. Jezus zei: ‘Maak je geen zorgen om het feit dat ik wegga, want de Geest die na Mij komt, is zoals Ik. Hij zal spreken over Mij en Hij brengt alles in herinnering wat ik heb verteld.’”

“Het werk van de Heilige Geest is het wijzen naar Jezus: ‘Hij is Degene om wie het draait! De Zoon van God Die in je leeft!’”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen