Hoe Jelmer Visscher zijn hele puberteit ‘on fire’ bleef voor Jezus: “God hield me puur in mijn binnenkamer”

Jelmer Visscher kreeg op zijn twaalfde een sterke aanraking van God in een dienst met Martin Koornstra. Het veranderde zijn leven en hij maakte een besluit om dit nooit meer kwijt te raken. Inmiddels is hij een voorbeeld voor veel leeftijdsgenoten. “Sommige mensen lachen me uit, maar diep in hun hart hebben ze er allemaal respect voor.” In dit artikel vertelt Jelmer hoe hij in zijn hele puberteit ‘on fire’ bleef voor Jezus.

Jelmer vertelt hoe zijn leven compleet veranderde toen hij twaalf was. “Vroeger ging ik met mijn ouders mee naar de Hervormde kerk en ik kende God alleen van het liedje ‘Ik ga slapen, ik ben moe’. In groep acht begon ik te twijfelen wie God eigenlijk voor mij was.”

“Toen riep ik uit: ‘Lieve Heere Jezus, hier ben ik, ik wil U helemaal.”

“Totdat ik twaalf was en met mijn ouders meeging naar camping De Betteld. Ik dacht: ‘Ik wil niet naar een refocampging’, maar toen ik daar was, bleek het heel leuk te zijn. Mensen waren allemaal enthousiast over Jezus. Dat vond ik wel mooi, hoewel ik het zelf niet eens zo voelde.”

Trillen
Totdat Visscher in de dienst van Martin Koornstra kwam en daar hoorde dat Jezus in je hart wil wonen en ook heel dicht bij je wil zijn. “Toen riep ik uit: ‘Lieve Heere Jezus, hier ben ik, ik wil U helemaal. Ik begon helemaal te huilen en te trillen en het vuur van God kwam op me en in mij. Op dat moment had God me helemaal in vuur en vlam gezet.”

Bij deze ontmoeting bleef het niet; het vuur van God in Jelmer doofde niet meer uit. Hij vertelt hoe dat kwam. “Ik ben na de vakantieweek verder gegaan in mijn binnenkamer. Elke dag besloot ik om met Hem te praten en mijn dag met God te bespreken. Dat ging steeds dieper en dieper.”

“Ik geloof niet dat je het geloof vasthoudt door het zelf proberen sterker te maken. Nee, ik geloof dat het Zijn kracht is door ons heen. Vanuit die plek ben ik dieper gegaan met de Heer en mijn verlangen naar God werd steeds sterker. Met alles wat ik meemaakte, ook soms tegenslagen, ging ik direct naar de Heer.”

“Ik merkte dat hoe meer je je Maker leert kennen, hoe dieper de liefde voor Hem wordt. Ik wilde alleen nog maar in Zijn aanwezigheid zijn. Vergelijk het met een kampvuur. Hoe houd je dat brandend? Door er meer hout op te gooien. Dat doe je door het Woord te lezen en de Geest te vragen om Hem dieper te leren kennen. Als je de Geest uitdaagt om dat te doen, dan zie je dat God beweegt.”

Radicale verandering
Zijn omgeving was erg verbaasd over de radicale verandering die Jelmer doormaakte. “Mijn thuisfront vond het lastig. Ze dachten: ‘Wat gebeurt er met die gast?’ Ik was natuurlijk jong, mijn leeftijdsgenoten hielden zich bezig met drinken en losbandigheid. Maar mijn ogen werden beschermd, de Heilige Geest hield me tegen.”

“Omdat mijn fundament zo sterk was geworden, was het vuur warm genoeg om de vijand te blijven weerhouden. Waar mijn leeftijdsgenoten veel alcohol dronken, wist ik: ‘Ik heb Jezus.’ Dat is een zegen voor mij geweest. Hoe dieper je intimiteit met Jezus is, hoe minder je nodig hebt van de wereld. In God is alles. Hoe meer we van Hem eten, hoe minder we nodig hebben van de wereld.”

“Als mensen zeggen dat ik raar ben, dan liet ik die ‘prut’ niet zitten, maar gooide ik het weg en ik liet het levende water van Jezus over me heen stromen.”

Op school ging Jelmer steeds meer getuigen, wat de reacties ook waren. “Ik zei tegen leeftijdsgenoten dat God van hen hield, of ik ging bidden voor mensen. Dan lachten ze me uit en vonden me een vage sjonnie. Maar vervolgens zei ik: ‘Lieve schatten, het is écht waar!’ Ik merkte dat God me steeds zuiverde.”

“Het is te vergelijken met een filterzakje van koffie. Dat is jouw geheugen. Steeds moet je dat filterzakje weer weggooien. Als mensen zeggen dat ik raar ben, dan liet ik die ‘prut’ niet zitten, maar gooide ik het weg en ik liet het levende water van Jezus over me heen stromen.”

Autoriteit
Ondertussen gaf de Heer hem steeds meer autoriteit, ook op school. “Als ik iets zei, dan gebeurde het ook. Ik kon de hele groep meekrijgen. Dwars door het uitlachen heen, zag je het respect in hun ogen. De sleutel is dat mensen zien dat je echt bent.”

“Daar ontbreekt het vaak aan. Waar vinden mensen vertrouwen? In het Woord en in de relatie met God. Als mensen de Heilige Geest niet hebben, dwalen ze af van de werkelijkheid.”

“God wil ons leren om standvastig te zijn in deze wereld en steeds meer de heiligheid en de puurheid en de liefde reflecteren naar de wereld om ons heen.”

Uiteindelijk organiseerde Jelmer met wat vrienden gebedsbijeenkomsten waar zo’n veertig scholieren uit Zwolle op afkwamen. “We zaten in een piepklein lokaal en terwijl er slechts op de piano gepingeld werd, moesten veel mensen huilen. De kracht van God daalde neer! Ze beseften: God wil ons rechtvaardig, heilig en rein maken in een dode wereld.” 

“God wil ons leren om standvastig te zijn in deze wereld en steeds meer de heiligheid en de puurheid en de liefde reflecteren naar de wereld om ons heen. Onze hulp hangt alleen af van Hem!”

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen