Hoe Martin Koornstra – met instructies van God – 1,4 miljoen euro bijeen kreeg voor een pand #Revive Podcast

Evangelist Martin Koornstra van Royal Mission kocht in 2018 een groot gebouw voor maar liefst 1,4 miljoen euro. Dit gebouw wordt nu gebruikt voor het zeer omvangrijke trainings- en onderwijsaanbod van de stichting. In deze podcast vertelt hij hoe de Heilige Geest het leidde. “Hij zei eens letterlijk: ‘Ga naar deze ondernemer toe en vraag hem een half miljoen.’ ‘Een half miljoen?’, dacht ik dan geschrokken.” In dit artikel vertelt Koornstra het hele verhaal.

In de podcast vertelt Koornstra uitgebreid over het pand en alle mogelijkheden die dit geeft aan Royal Mission om de boodschap te verspreiden over Nederland. Ook vertelt hij over het avontuur dat daaraan voorafging. Dat begon heel concreet in 2017, toen Koornstra in Afghanistan was.

“Ik kreeg daar sterk van God te horen: ‘De begroting die Ik ga maken, zal komen door grote gevers.’ Ik moest bewust niet een achterban bouwen van mensen die massaal vijf euro per maand geven, maar vertrouwen op financiële wonderen. Mensen die bijvoorbeeld een ton geven. Die orde van grootte had ik zelf nog niet gezien, dus het was spannend.”

Gebouw
Koornstra wist dat er een noodzaak was om een gebouw te kopen. “We hadden echt wel een nood en als je mensen hebt die maandelijks een tientje geven is dat fantastisch, maar daar koop je geen gebouw van. Maar God zei letterlijk: ‘In oktober 2018 geef Ik je een gebouw als je de mensen vraagt die Ik je geef.’”

Uiteindelijk kwam het bewuste gebouw vrij – nog niet officieel te koop – dat Koornstra ervoer te moeten kopen. “Een gebouw van 5000 m3, met 70 parkeerplaatsen dat 1,4 miljoen euro kostte. Ik zei: ‘Dit gebouw is te groot, te mooi, te duur, maar dit is het.’”

Voor het hele verhaal van Koornstra, beluister de hele podcast (Een absolute aanrader!!)

Klik hier om het te luisteren via achor.fm.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen