Hoe weet ik nou écht zeker of ik de Heilige Geest heb ontvangen?

Femke de Wal en Emmy Oudhoff waren allebei onbekend met de Heilige Geest en het spreken in tongentaal in hun kinder- en jeugdtijd. Nadat zij tot bekering kwamen, hoorden ze meer over het werk en de Persoon van de Heilige Geest. Samen vertellen ze hun getuigenis en waarom het zo belangrijk is om de Heilige Geest én het spreken in tongentaal in je leven te hebben. In dit artikel beschrijft Emmy hoe dit verliep in haar leven. 

Emmy: “Rond mijn vijftiende heb ik Jezus leren kennen, ging ik naar de kerk en hoorde ik daar over de Heilige Geest. Toen ontstond bij mij de vraag: ‘Heb ik eigenlijk wel de Heilige Geest ontvangen?’ Ik ervoer Gods liefde én tegenwoordigheid van God, maar is dat hetzelfde als de Heilige Geest? Ik wist het gewoon niet. 

Geestelijk
Ik besloot het aan iemand te vragen uit de kerk die mij heel geestelijk leek, die antwoordde mij: Je kunt het zien als je de vrucht van de Geest hebt in je leven. Ik ging daar over nadenken, maar daardoor ging ik nog meer twijfelen. Ik had gehoord dat liefde en geduld een vrucht van de Heilige Geest was. Ik was soms heel liefdevol, maar soms ook niet. Ik was soms heel geduldig, maar soms ook niet. Ik wist het niet meer, had ik nou wel of niet de Heilige Geest ontvangen? 

“Ik was soms heel liefdevol, maar soms ook niet. Ik was soms heel geduldig, maar soms ook niet.”

Toen besloot ik zelf in de Bijbel te gaan zoeken naar het bewijs van het ontvangen van de Heilige Geest. Uiteindelijk stuitte ik op twee teksten waarin stond hoe je de Heilige Geest ontvangt: 

Lukas 11:9 En Ik zeg u: Bid, en u zal gegeven worden; zoek, en u zult vinden; klop, en er zal voor u opengedaan worden. 10 Want ieder die bidt, die ontvangt; wie zoekt, die vindt; en wie klopt, voor hem zal er opengedaan worden. 11 Welke vader onder u zal aan zijn zoon, als hij hem om brood vraagt, een steen geven, of ook als hij om een vis vraagt, hem in plaats van een vis een slang geven, 12 of ook als hij om een ei vraagt, hem een schorpioen geven? 13 Als u die slecht bent, uw kinderen dus goede gaven weet te geven, hoeveel te meer zal de hemelse Vader de Heilige Geest geven aan hen die tot Hem bidden?

Praktisch
Dus ik dacht: nou dat is praktisch! Ik moet vragen om de Heilige Geest, en dan belooft God om de Heilige Geest te geven. Dat was de eerste tekst die ik vond. 

“Ik moet vragen om de Heilige Geest, en dan belooft God om de Heilige Geest te geven.”

De tweede sleutel die ik vond, stond in Handelingen 8:17 Toen legden zij hun de handen op, en zij ontvingen de Heilige Geest. 

Handoplegging
Toen dacht ik: ik moet iemand vragen die ook de Heilige Geest heeft, en die moet ik vragen om mij de handen op te leggen. Ik vroeg dit aan mijn vriend (nu man) want ik wist dat hij de Heilige Geest had en hij zat al heel lang in die kerk. Hij was wat zenuwachtig, maar besloot om het te doen. Hij legde zijn handen op mij en ik vroeg de Heilige Geest om in mijn leven te komen en op dat moment werd ik vervuld met de Heilige Geest. Ik voelde echt stromen van levend water uit mijn binnenste stromen, werd vol van warmte en liefde. Op dat moment wist ik: ik heb de Heilige Geest ontvangen. Later heb ik nog in tongentaal gesproken (daarover vertellen ze in deze video: https://youtu.be/Urde-Rl2_FM ).

“Als jij, terwijl je dit artikel leest, ook de Heilige Geest wil ontvangen, dan kan dat.”

Als jij, terwijl je dit artikel leest, ook de Heilige Geest wil ontvangen, dan kan dat. Uiteindelijk kunnen we overal de Heilige Geest ontvangen, als we God daar om vragen. Dit zien we ook in Handelingen 2, daar werden geen handen op mensen gelegd, maar toch kwam de Heilige Geest en vervulde hen. Als je ook de Heilige Geest wil ontvangen kan je dit gebed bidden, of het gebed mee bidden in de video: 

“Vader God, vul mij met Uw Heilige Geest, met Uw kracht. U zegt in Uw Woord dat U de Geest geeft als wij U daarom vragen. Vul mij met Uw Heilige Geest, Uw kracht en laat stromen van levend water uit mijn binnenste stromen. Laat de vrucht en de gaven van de Geest stromen in en uit mijn leven en geef mij ook door Uw Geest de kracht om een getuige te zijn. In Jezus Naam, Amen.”

Bekijk de hele video van Frontwomen hier:

Frontwomen is onderdeel van Frontrunners en helpt vrouwen om te leven in krachtig geloof. 

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen