Hollywood-actrice ontmoet Jezus: “Christus vulde de leegte”

De Hollywood-actrice Lisa Peluso Guice had roem, geld en succes, maar ze was niet gelukkig. Ze ging op zoek naar de waarheid die de leegte in haar hart zou kunnen vullen. Toen ontmoette ze Jezus Christus.

Lisa Peluso Guice zat al sinds haar tiende in de entertainmentindustrie. Ze verscheen in meer dan 100 tv-commercials en deed 35 voice-overs als kinderactrice. Ze zong en danste ook op Broadway. Al snel werd ze beroemder, liep ze op rode lopers en ging ze zelfs uit met beroemdheden. Als jonge actrice had ze alles wat ze dacht te willen hebben. De actrice voelde echter “een leegte van binnen”.

Kort daarna begon Lisa regelmatig drugs te gebruiken. Ze belandde in twee afkickklinieken. Op een nacht, terwijl ze in de afkickkliniek was, riep ze naar God: “God, ik heb U nodig”. De actrice was vastbesloten om erachter te komen wie God was. Wanhopig begon ze naar de waarheid te zoeken.

Zoektocht naar de waarheid
Als resultaat las Lisa over boeddhisme, taoïsme en las ze andere zelfhulpboeken. Ze bleef God vragen om haar de waarheid te laten zien. Maar elke keer wanneer ze bad, kwam er een christen op haar pad.

“Ik hield niet zo van christenen. Ik vond dat het veroordelende mensen waren die met Bijbelteksten smeten”, herinnert de actrice zich.

Lisa hield dus niet van christenen, maar op een dag werd haar broer christen. Ze zag zijn leven veranderen, maar hij preekte nooit tegen haar. Haar broer leefde zijn leven als een voorbeeld. Dat sprak haar aan.

Op een dag deelde ze plotseling haar hart met haar broer. Hij zei toen tegen haar: “Misschien moet je je leven aan Jezus geven”. Ze nam het advies van haar broer niet meteen aan, maar het bleef haar bij.

Vrede
Op een avond ging Lisa op haar knieën en bad tot God: “God, neem het over, doe wat U ook maar doet. Ik sta open en ik ben bereid”. Toen ze daarna specifiek Jezus in haar hart toeliet, ervoer ze voor het eerst dat er vrede in haar leven kwam.

“Ik heb altijd het verlangen gehad om mensen uit te leggen wat er in mijn leven is gebeurd”, vertelt ze. “Dan zeg ik erbij: ‘Hé, als jij ook dat gevoel hebt, dat er een leegte in je hart is, dan weet ik het antwoord daarvoor. Jezus Christus kan die leegte in jou opvullen als je Hem toestaat en je aan Hem overgeeft.’”

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen