‘Ongekende honger naar God’; honderden jongeren strekken zich uit naar meer van Jezus tijdens Heartbeat Weekend

Heartbeat Weekend is een drie-daagse jongerenconferentie voor bezoekers van tussen de 16 en 28 jaar. Ze ontmoeten God en sluiten nieuwe vriendschappen. Het jaarlijkse weekend bestaat uit diensten, small groups, concerten en een keuzeprogramma. Hier kunnen jongeren kiezen voor seminars, straat-evangelisatie, een creatief programma of sport.

Het thema dit weekend is ‘Noach – Faith & obedience make miracles happen’. Naar aanleiding hiervan worden jongeren meegenomen in een aantal basisonderwerpen van het geloof: bekering, het oude achter je laten en het ontvangen van nieuw leven.

“De organisatie Heartbeat Nederland is opgezet om jongeren te helpen om hun hart sneller te laten kloppen voor Jezus. Dat is ook onze slogan: ‘Let your Heartbeat for Jesus’. Met al onze activiteiten, dus ook dit weekend, willen we jongeren aanvuren en versterken zodat ze in hun eigen leven hun geloof uit kunnen dragen,” vertelt Michiel Koers, onderdeel van het leiderschapsteam.

Al tijdens het eerste nummer in de eerste dienst daalde Gods Geest neer in de zaal. Jongeren worden geraakt, zijn hongerig en strekken zich uit naar meer van Hem. Dat wordt ook zichtbaar door de vragen die gesteld worden tijdens de small-groups en het aantal jongeren die naar voren kwam bij de gebedsoproep. 

In gesprek met een groepje meiden, vertellen ze hoe ze nieuwe vriendschappen hebben gesloten, genieten van de aanbidding en hoe ze opgebouwd worden door de preken. De sfeer is warm, in de vrije momenten zoeken ze elkaar op om te praten of muziek te luisteren. Maar behalve de verbinding met elkaar, willen jongeren vooral verbonden zijn met God.

Door de maatregelen die zijn geweest in het verleden, en die in de toekomst weer gaan komen is dit dé kans voor jongeren om God te ontmoeten. Het leiderschapsteam verwacht dan ook veel van de laatste dag: “als de eerste diensten wat vertellen over de rest van het weekend, staat er nog veel te gebeuren.”

Tijdens de aanbidding op zaterdagochtend ging het dak eraf.

Klik hier voor meer informatie over het Heartbeat Weekend.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen