Honderden tieners ervaren de glorie van God op camping De Betteld: “Tot diep in de nacht aanbidden we God”

Camping De Betteld is deze weken een epicentrum van de aanwezigheid en glorie van God onder tieners. In dit hoogseizoen doen zo’n 1.100 tieners verspreid over zes weken mee aan het Royal Adventure programma van Royal Mission op de Betteld. “Haast elke nacht bleven we tot 2 uur ’s nachts met tientallen jongeren God aanbidden”, zegt een van de leiders. Veel tieners krijgen tijdens deze week voor een eerst een ontmoeting met God.

Zes weken op een rij organiseert Royal Mission een programma onder tieners. Dit programma is een plek waar tieners met veel liefde, avontuur en gezelligheid worden opgevangen, waardoor ze helemaal zichzelf kunnen zijn én God kunnen vinden.


Leider in een van de Royal Adventure-weken was Daniël van Deutekom. Hij had de week van zijn leven. “We mochten meer dan 250 tieners begeleiden. We hebben gesport, gestoeid, maar bovenal hebben we God gezocht en gevonden!”

Hij vervolgt: “Tientallen tieners kozen voor Jezus. Velen werden genezen, profeteerden of verstonden Gods stem voor het eerst, en werden vervuld met de Geest! Haast elke avond bleven we tot 2 uur ’s nachts met tientallen jongeren God aanbidden! Tieners lieten zich dopen. Levens werden veranderd! Dit was een onvergetelijke week!”

Daniel verloor recentelijk een van zijn beste vrienden, Samuel Boujadi, en dat is zwaar voor hem. Maar ook op dit gebied deed God een werk.  “Maandagavond zongen we ‘Door En Door Goed’, toen het mij teveel werd. Ik kon niet meer staan. Toen sprak God en zei: ‘Daniël, je bent hier om anderen te zegenen, maar ik wil jou graag zegenen’. Met de tranen kwam genezing.”

Impact
Het hoofd van Royal Adventure, Ruben Koudstaal, vertelt over de impact van de week. “De afgelopen anderhalf jaar is voor jongeren heel lastig geweest. Ik merk dat veel mensen dat onderschat hebben. We horen nu, op De Betteld, zoveel verhalen van jongeren die worstelden met eenzaamheid, depressie, of nog heftigere dingen.”

“In zo’n week zie je dat ze eindelijk weer genieten en tot leven komen. Natuurlijk speelt wat wij organiseren een rol, maar het zit hem vooral in de vriendschappen die ontstaan en de ontmoeting met God die veel tieners krijgen.”Juist met alle problemen en vragen die veel tieners hebben, gaan ze samen naar God toe om antwoord te krijgen. “Dat is super mooi. Als een groep zegt: ‘Ja, we verlangen naar God’, dan gebeuren er hele bijzondere dingen.”

Achter Jezus aan
De tieners zijn meestal op De Betteld met hun familie en gaan dan zelf het programma bijwonen. Veel van hen hadden hiervoor nog geen persoonlijke ontmoeting met God. “De tieners komen ook van allerlei verschillende denominaties. Het is zo gaaf om te zien dat God het hart van tieners aanraakt waardoor ze keihard achter Jezus aan gaan.”

Hij vertelt wat tieners zoal zien gebeuren. “We hadden een dienst waar gebeden werd voor genezing. Een persoon had beenlengteverschil en op het podium baden we voor hem. De camera’s waren ingezoomd op zijn been. Opeens zag je een been langer worden. Dat was voor iedereen te zien. Die tieners gingen helemaal uit hun dak.”

Tieners leerden ook dat elke christen mag bidden voor genezing.  Dat resulteerde erin dat sommige tieners in de snackbar, tijdens het eten van een patatje, gewoon voor mensen bleven bidden. Ze waren onder de indruk van wat de Heilige Geest door hen heen doet.

Naast de deelnemers waren er ook zo’n 350 leiders, die ook zelf weer groeien. Ze zetten een week apart om er helemaal te zijn voor de tieners. Koudstaal is kortom zeer dankbaar voor het mooie werk van God. “Hier op De Betteld zijn vriendengroepen en zelfs huwelijken ontstaan. Ik heb hier ook mijn vrouw gevonden. Het is hier een open hemel. Sommige tieners zeggen hun ouders: ‘Ik wil niet naar het buitenland, ik wil dat we volgend jaar weer hier heen gaan.’”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen