Hongaarse minister-president bidt met evangelist Nick Vujicic, ziet Hongarije als christelijke natie

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán is actief met het uitdragen van christelijke principes in Hongarije. Naast het feit dat Orbáns eigen zoon een evangelische voorganger is, liet Orbán twee jaar geleden voor zich bidden door Nick Vujicic, dit is te zien op social media.

Vujicic keerde in 2019 voor een reeks lezingen terug naar Boedapest. Zijn gesprekken zijn onder Hongaren erg populair. Tijdens een lezing die werd gehouden in de lokale arena, sprak Vujicic tot 12.000 mensen.

Vujicic plaatste op social media de foto van premier Viktor Orban en hemzelf. “Bedankt, premier Viktor Orban om mij vandaag te ontmoeten en samen te bidden voor Hongarije! Bedankt voor uw welkom en ik ben overweldigd door uw moed en geloof in God. Ik ben enthousiast om te zien wat God van plan is voor Hongarije! Ik kijk er naar uit om vanavond in Boedapest voor 12.000 mensen plus het online publiek te prediken! God zegene u en God zegene Hongarije!”

Orban plaatste op zijn Facebook-pagina ook een video van zijn ontmoeting met Vujicic.

Christelijke natie
In een interview met CBN-nieuws vorig jaar, zei Hongarije’s minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó, dat de mensen van Hongarije als een christelijke natie hun erfgoed wilden houden.

“We willen Hongarije als een Hongaars land houden, we willen Hongarije als een christelijk land houden, volgens de wortels en het erfgoed”, zei hij.

“We zijn een zeer gezinsgeoriënteerde natie,” legde hij uit. “Je weet, zelfs in de grondwet, spreken we heel duidelijk uit dat het huwelijk een instelling is tussen een man en een vrouw, we hebben daar enorme aanvallen op gehad. Maar we houden vast aan de traditionele definitie van een familie en de traditionele definitie van het huwelijk.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen