Hoop voor de gebrokenen

Sommigen onder ons komen uit gebroken gezinnen. Als jij dat bent, vraag je je misschien af: “Is er hoop voor mij?” Ik heb niet lang geleden iemand ontmoet van wie zowel de ouders als de grootouders gescheiden waren. De persoon vroeg zich af: “Zal mijn huwelijk het redden?”

Ik wil je vandaag zeggen dat het niet uitmaakt uit wat voor soort familie je komt. Wat voor persoonlijke geschiedenis je ook hebt gehad, jij kunt de voorloper zijn van een hele nieuwe generatie mensen die opstaan en God dienen.

Kelly en ik zijn heel goed bevriend met een leuk gezin. Op een keer vertelde de vrouw ons haar getuigenis en we stonden versteld.

Mishandeling
Toen ze een klein meisje was, had haar moeder ernstige mentale problemen. Ook had ze woedeaanvallen en last van paranoia. Vanwege deze aandoening werd haar moeder al boos bij het minste en geringste. Soms ontplofte ze van woede bij haar kleine meisje van pas vier, vijf jaar oud.

De moeder gooide haar dan in een kast en liet haar daar de hele dag in het donker achter. Daarbij kwam nog eens dat haar vader vaak ’s nachts dronken thuiskwam. Ook was er sprake van fysieke mishandeling.

Ontmoeting met Jezus
Ze groeide op in zo’n omgeving tot ze als 15-jarige een ontmoeting met Jezus had. Ze mocht niet naar de kerk, maar ze ging toch, prijs God! Ze groeide in Christus en werd genezen van jaren van trauma. Toen ontmoette ze een geweldige man. Ze trouwden en kregen kinderen. Wij hadden nooit gedacht dat ze zo’n gebroken achtergrond had, omdat ze zo emotioneel en geestelijk gezond was.

Hoop
Als jij je in een moeilijke gezinssituatie bevindt, wanhoop dan niet. Toen Paulus sprak over onze toekomstige hoop in Christus, zei hij: “Niet dat ik dit al heb verkregen of al volmaakt ben, maar ik ga door om het de mijne te maken, omdat Christus Jezus mij de zijne heeft gemaakt. Broeders, ik denk niet dat ik het mijn eigen gemaakt heb. Maar één ding doe ik: vergetend wat achter ligt en me inspannend naar wat voor me ligt, ga ik op weg naar het doel voor de prijs van de opwaartse roeping van God in Christus Jezus” (Filippenzen 3:12-14, NBV).

Laat u niet overwinnen. Realiseer je dat de kracht van de Heilige Geest in je leeft. Hij zal je de autoriteit geven om op te staan ​​en vernieuwd te worden.

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen