Huiskerken poppen op in Nederland, ‘Homechurch Explosion Day’ stoomt leiders klaar

Terwijl er bij Houses of Love al meer dan 350 ‘huisgemeenschappen’ zijn aangesloten en er bij de vele andere initiatieven ook tientallen huiskerken zijn aangesloten, is het duidelijk dat het aantal huisgemeentes snel oppopt in deze tijd. Arnt Vollmar, oprichter van The Homechurch Initiative, kon het aantal aanvragen ook niet meer aan. Om het goed te stroomlijnen, organiseert hij aanstaande zaterdag ‘The Homechurch Explosion Day’ in Amsterdam, waar vele tientallen huiskerkleiders getraind worden. Je kunt je hier gratis opgeven.

Arnt vertelt: “We hadden het idee om bij mensen langs te gaan die een huiskerk wilden beginnen. Maar er waren zoveel aanmeldingen, dat we weekenden tekort kwamen om bij mensen langs te gaan. Toen kregen we het idee om de mensen op één dag te trainen, zodat ze makkelijk doorkrijgen hoe je een huiskerk opzet; met Jezus in het middelpunt.”

“Er zijn veel mensen in Nederland die momenteel niet naar de kerk kunnen en niets liever willen dan hun huis open te zetten. Soms hebben ze daar wat hulp bij nodig, maar vaak zie je dat als mensen de Heilige Geest hebben, dat ze al ver komen.”

Explosion Day
De bijeenkomst van Homechurch Explosion Day vindt plaats in Amsterdam-Zuidoost, waar al vele tientallen mensen zich voor hebben opgegeven. “We komen samen als een familie die samen ervaren dat de liefde van Jezus er echt is. Op zo’n dag ervaar je ook sterk de kracht van een huiskerk-atmosfeer.”

“Daarnaast is er veel toerusting en vertellen huiskerkleiders hoe ze het zelf beleefd hebben en waar ze eventueel tegenaan gelopen zijn. Je kunt hen alle vragen stellen.”

Een belangrijk aspect is ook de ‘fellowship’, zegt Arnt. “Het is zo goed als huiskerkleiders elkaar tegenkomen en in verbinding met elkaar komen te staan. Als je samen optrekt, gaat het veel effectiever. Daarnaast is The Homechurch Initiative er om mensen te bemoedigen en bij te sturen, waar nodig.

Klik hier om je op te geven.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen