I AM profeteert online over personen, bedrijven en bedieningen: “God laat zich niet door een beeldscherm tegenhouden!”

I AM is sinds de coronacrisis begonnen met het online profeteren over personen, bedrijven en bedieningen. Dat levert vaak hele rake profetieën op, die een enorme zegen blijken te zijn voor bedrijven. “We profeteerden laatst over een bedrijf, waarbij we een prijs doorkregen waartegen het bedrijf moest inkopen. Dat bleek goed uit te pakken en ze sloten de beste deal van het jaar”, vertelt Lenneke van der Jagt (38), die al vanaf het begin bij het profetisch kernteam betrokken is.

I AM is een beweging waaruit onder andere een gemeente is ontstaan. Ze organiseren verschillende events, cursussen, outreaches, workshops, trainingen, scholen.

I AM heeft als doel om christenen te activeren en toe te rusten zodat ze in vrijmoedigheid kunnen gaan bewegen. Een van de bedieningen die I AM heeft, is het ontvangen en (online) doorgeven van een profetisch woord. Mensen kunnen persoonlijk gebed en woorden aanvragen, voor een bediening en voor bedrijven.

“Vanuit de I AM-beweging hadden we al heel lang de gedachte ‘wat zou het toch mooi zijn als we in plaats van een ‘astro.tv’, ‘profeet.tv’ zouden hebben.’ We wilden mensen in contact brengen met Jezus in plaats van dat ze contact zoeken met allerlei andere machten. De droom van profeet.tv is (nog) niet helemaal uitgekomen, maar we zijn wel begonnen met online gesprekken. Zo zie je maar: je kunt altijd beginnen!” Lenneke vertelt lachend: “ik wilde nooit achter een camera, maar nu zit ik er elke keer.”

Individuen, bedieningen en bedrijven kunnen via de site een gesprek aanvragen en een tijdslot boeken. Vervolgens ontvang je een mail met een zoomlink. Op de datum dat je geboekt hebt, vindt er een online zoom-meeting plaats met twee of meer bidders. Voor de ontmoeting uit hebben ze al gebeden om woorden en beelden te ontvangen. Tijdens het gesprek van twintig tot dertig minuten delen ze wat ze ontvangen hebben en bidden ze dit over jou, je bedrijf of bediening uit. Laatst reageerde een bedrijf op de bediening: ‘Wij zijn hier zó blij mee! We hebben een raad van Heilige Geest nodig in plaats van een raad van bestuur!’ “En zo is het eigenlijk, want wie kan ons beter onderwijzen dan de Heilige Geest!”

Ervaringen

De bediening heeft al veel mooie verhalen terug gehoord. “We profeteerden over een bedrijf die handelde met een ander bedrijf uit Israël. Ze vroegen ons of we wilden profeteren over de prijs waartegen het bedrijf moest inkopen. Ik ontving een prijs waarvan later bleek dat dat een hele goede deal was. Het werd de beste deal van het jaar!”

Ook had de groep laatst een vrouw in de zoom op bezoek die helemaal alleen pionierde, ze startte een organisatie om prostituees te helpen. “Sinds de online ontmoeting is de organisatie gegroeid en wordt het zelfs omgezet naar een stichting. God verlangt naar onze samenwerking en je ziet dat als je ‘gewoon’ begint Hij ook helpt met de vervolgstappen.”

“We bidden ook wel eens voor mensen die zich bijvoorbeeld depressief of eenzaam voelen. Afgelopen maand appte iemand na het gesprek terug: ‘Ik ben enorm blij en bemoedigd en ik voel me niet depressief meer!’ Je ziet voor je ogen gebeuren dat mensen God ontmoeten, gewoon door het scherm heen. God laat zich niet door een beeldscherm tegenhouden!”

God spreekt

“Het is voor iedereen belangrijk om Gods stem over je eigen leven te horen en te begrijpen. God spreekt door Zijn Woord en op vele andere manieren. Maar als we het niet persoonlijk kunnen ‘verstaan’ en ‘toepassen’ missen we de essentie van de relatie die God met ons wil Hij wil met ieder van zijn kinderen die persoonlijke en diepe intieme verbondenheid. Hij wil ons allemaal bevestigen en met ons samenwerken! Hij wil ons bevestigen in onze identiteit in Hem, als zonen en dochters. Hij wil samen met ons het Koninkrijk brengen in onze omgeving. Met Hem is niets onmogelijk.  

Als God spreekt ontvang je richting, bestemming en een doel. En dat is heerlijk, het geeft houvast en hoop. En dat raakt mij. Het is niet zo dat alleen mensen met grote bedieningen gebruikt worden, God wil iedereen gebruiken… Hij zet ons hier op aarde en zegt tegen iedereen persoonlijk: ‘jij hebt en bent een uniek stukje van mijn plan’.”

Het team van I AM.

Bezoek de site voor meer informatie over de bediening, of als je een tijdslot wil boeken om een profetisch woord te ontvangen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen