SEH-arts Gor leest zieke patiënten voor uit de Bijbel: “Je kunt niet alles met een pil oplossen”

Spoed Eisende Hulp-arts Gor Khatchikyan was recentelijk te gast bij Omroep Max, om met Carrie ten Napel te spreken over zijn werk in de coronatijd. Daar kwam Gor zijn geloof ook uitgebreid ter sprake. “Het geloof heeft mij geholpen in de coronatijd, maar ook gedreven en kracht en passie gegeven om het werk te kunnen doen.” Hij vertelt hoe hij het ook uitdraagt naar zijn patiënten.

“Ik neem mijn Bijbel ook mee naar het werk en lees voor bij patiënten die daar voor openstaan. Veel patiënten hebben namelijk meer geestelijke zorg nodig dan fysieke zorg.”

“De mens heeft geestelijke behoeften die je niet met een pil of protocol oplossen, maar alleen door geestelijke inhoud te bespreken of vragen te bespreken. Daar moet je aandacht aan geven. Het gaat over de hele mens. Veel mensen kampen met angst en onzekerheid.”

Sterven
Gor merkt dat hij het moeilijk vindt als patiënten sterven. “Als er tijdens Pasen, wanneer je het leven viert, veel mensen sterven, dan zet het me wel stil. Ik heb vaak naar de hemel geroepen en gevraagd: moet het zo?”

“Maar mijn Bijbelse opdracht is om met mijn voeten in de modder te staan. Ik vind dat wij dat als christenen allemaal moeten doen, meer dan dat we onze mening geven. We moeten meestrijden.”

Bekijk hier het inspirerende verhaal:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen