Iets om bij stil te staan

Het is tenminste iets om even bij stil te staan. In Israël was er afgelopen jaar een lockdown met de voorjaarsfeesten en nu weer met de najaarsfeesten. En in de westerse wereld was er een lockdown met Pasen en nu weer met Kerst.

Omdat ik geloof dat God de regie van de wereld in Zijn handen heeft, geloof ik ook dat dit niet zonder reden is. God wil ons in 2020 op de momenten dat wij feest vieren voor Zichzelf hebben. Geen evenementen, geen grote happenings, geen afleiding, nee zelfs geen vuurwerk, maar gewoon “Hij en wij” in de stilte. 

In the secret place
Psalm 91 zegt het zo mooi en krachtig:

“Wie in de beschutting van de allerhoogste woont…zegt…mijn toevlucht… op U vertrouw ik”. In het engels staat “He who dwells in the secret place”. Daar wil God ons nu hebben. In die verborgen plaats met Hem. 

Ik zal je redding zijn
En dan is deze Psalm ook zo’n troost in deze vreemde tijd en het eindigt zo krachtig met de woorden: Ik zal je redding zijn. Dat is wat we afgelopen kerstdagen mochten vieren. God stuurde Zijn Zoon om de wereld te redden. Zijn naam Yeshua betekent redder. En ieder die Yeshua, Jezus, aanroept zal worden gered.

“God wil ons in 2020 op de momenten dat wij feest vieren voor Zichzelf hebben”

Laten we Hem ontmoeten
En deze Redder wil dichtbij komen, bij ons aanwezig zijn. Daar waar anderen afgelopen dagen afwezig waren is Hij er telkens bij. 

De Almachtige Koning van hemel en aarde die ons kent en liefheeft. We mochten in kleine kring vieren hoe Hij zichzelf vernederde en werd als een kwetsbaar kind en onschuldig lam. Hij is de reden dat we hoop hebben in deze donkere tijd en dat het licht is in deze duistere wereld! In de verborgen plek wil Hij zich aan ons petsoonlijk bekend maken. Laten we Hem ontmoeten en stil worden voor Zijn aangezicht. Hij zal ons geheimen vertellen en dingen openbaren ook voor het nieuwe jaar. Zo mag 2021 een hoopvol jaar zijn in de verborgen plek bij Hem.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen