IJM gaat samenwerken met TikTok in strijd tegen online kindermisbruik

In de strijd tegen online kindermisbruik gaat International Justice Mission (IJM) samenwerken met TikTok. Met de campagne #Report2Project willen IJM en TikTok het bewustzijn vergroten rond misbruik van kinderen voor webcams en zorgen dat deze misdaad vaker en sneller wordt gemeld bij de politie. De campagne bevat educatieve video’s van TikTok-makers die een enorme aanhang hebben op het platform.

In de Filipijnen zijn vele duizenden kinderen het slachtoffer van seksueel misbruik voor internet. Door hun ouders of andere familieleden worden ze gedwongen om seksuele handelingen te verrichten voor de webcam. Tijdens de coronapandemie komt dit nog vaker voor, omdat meer mensen thuis zitten. Dit geldt voor ‘aanbodlanden’ als de Filipijnen en ‘vraaglanden’, zoals Nederland, Australië en het Verenigd Koninkrijk.

De campagne moedigt aan om tijdig aangifte te doen bij het Women and Children Protection Center (WCPC) van de Filipijnse politie. Ook worden techbedrijven en banken opgeroepen om mee te strijden op het gebied van innovatie, om daarmee beelden van misbruik en verdachte geldtransacties snel te kunnen opsporen.

Sinds 2011 heeft IJM, in samenwerking met de Filipijnse autoriteiten, ten minste 828 kinderen van online misbruik bevrijd, 293 daders gearresteerd, waarvan er inmiddels 122 zijn veroordeeld. Sinds februari 2019 werkt IJM samen met de Filipijnse, Australische en Britse politie in het Filipijnse Internet Crimes Against Children Center (PICACC). Door samenwerking kan deze internationale misdaad beter bestreden geworden. Dit jaar heeft PICACC ook de Nederlandse politie als lid verwelkomd, omdat online kindermisbruik mede in stand wordt gehouden door de vraag vanuit ons land.

Kijk voor meer informatie op https://osec.ijm.org/news-and-insights/news-updates/ijm-tiktok-launch-campaign-to-drive-community-reporting-vs-online-sexual-exploitation-of-children/.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen