‘Ik hou van het leven’: hoe deze mensen de eerste overlevenden van Alzheimer claimen te zijn

Terwijl miljoenen Amerikanen en hun families worstelen met de ziekte van Alzheimer, geeft een groeiend aantal mensen verbazingwekkende verhalen over hoe ze daadwerkelijk vrij kwamen van de symptomen ervan. Daarnaast zien ze sterke cognitieve verbeteringen, schrijft CBN News.

Deze patiënten schrijven hun mentale comeback niet toe aan een pil, injectie of enig ander enkelvoudig medicijn. In plaats daarvan hebben ze een levensstijlprogramma gevolgd dat individueel is gemaakt om alles aan te pakken dat de symptomen van hun Alzheimer veroorzaakten.

In het boek ‘The First Survivors of Alzheimer’s: How Patients Recovered Life and Hope in Their Own Words’, geven zeven mensen hun eigen ontroerende persoonlijke getuigenissen over hoe het was om hun dierbare vrienden niet meer te herkennen, normale taken uit te voeren en zelfs volledige zinnen uit te spreken.

Het verhaal van Julie
Julie Gregory vertelde CBN News dat ze bijna tien jaar geleden problemen begon te krijgen. Omdat ze familieleden had met Alzheimer, vreesde ze het ergste.

“Ik reed van mijn werk naar huis over een heel bekende weg en een paar seconden was ik verdwaald. Dat was niet normaal,” zei ze, en vervolgde: “Ik woon al twintig jaar in deze stad, in een buitengebied van Georgia. Ik kwam mensen in winkels tegen die me heel goed kenden en ik had geen idee wie ze waren. Mijn persoonlijkheid begon te veranderen.”

Ze deed een cognitieve test en scoorde erg laag, wat aangeeft dat ze vroege Alzheimer had.

“Ik heb geleerd dat het niet kan worden voorkomen, het is ongeneeslijk en de meeste mensen sterven binnen tien jaar na het begin van de symptomen,” zei Julie, “dus ik was doodsbang.” Ze vervolgde: “Ik heb zelfs overwogen om mijn eigen leven te beëindigen. En ik denk dat gebed me op het punt bracht dat wat ik leerde van de reguliere geneeskunde niet waar was. Ik begon te geloven in deze stem die me vertelde dat er iets was dat ik kon doen.”

Ze begon online te zoeken naar iets dat zou kunnen helpen toen ze een onderzoek ontdekte dat werd uitgevoerd door Alzheimer-onderzoeker Dr. Dale Bredesen, waaruit bleek hoe zijn persoonlijke benadering van het aanpakken van de meer dan veertig oorzaken van de ziekte van Alzheimer de cognitieve vaardigheden van sommige Alzheimerpatiënten had verbeterd.

Ze begon er meteen mee. Na het veranderen van haar dieet- en trainingsroutine, het aanpakken van slaap- en stressproblemen, evenals hormonale onevenwichtigheden, chronische bacteriële infecties en meer, herwon ze haar gezonde hersenen en heeft ze die sindsdien behouden.

“Wat hij doet, is de symptomen identificeren en aanpakken”, legde ze uit. “Het is gewoon oud gezond verstand en mijn ervaring leert me dat het werkt.”

Sally’s verhoorde gebed
Sally Weinrich vertelt een soortgelijk verhaal. Als jonge persoon was Sally maar al te bekend met de ziekte van Alzheimer.

“Ik heb er twee familieleden aan laten overlijden, echt drie familieleden aan beide kanten van mijn familie”, vertelde ze aan CBN News. “Ik wist dat ik er gevaar voor liep. Ik was er bang voor.”

Vijf jaar geleden herkende ze de symptomen meteen.

“Ik vergat mijn kleinkinderen twee keer ‘s ochtends voor school op te halen in een periode van een maand”, zei ze. “Ik zou nooit vergeten mijn kleinkinderen op te halen. Ze waren klein, ze waren klein en ze waren het licht van mijn leven.”

Ze overwoog haar leven te beëindigen in plaats van door te maken wat ze haar familieleden zag doorstaan. Sally en haar man Martin baden en memoriseerden Bijbelteksten.

“We beweerden: ‘Alle dingen werken ten goede samen voor degenen die God liefhebben en zijn geroepen volgens zijn doel’ en ‘Ik ken de plannen die ik voor je heb. Plannen om je voorspoedig te maken en je niet te schaden en je leven en hoop te geven.”

Uiteindelijk vond Martin informatie over het Bredesen Protocol online en wees Sally op het programma. Sally heeft een aantal veranderingen in haar levensstijl aangebracht die vergelijkbaar zijn met die van Julie, maar in tegenstelling tot Julie moest Sally zich concentreren op het wegwerken van haar blootstelling aan giftige schimmels. Binnen enkele maanden zegt ze dat haar Alzheimer is verdwenen.

“Ik ben erg dankbaar dat mijn man het protocol heeft gevonden en dat ik de tijd had om ermee te beginnen voordat het te geavanceerd voor mij was,” zei ze, “Het beste aan mijn Alzheimer van vandaag is dat ik er antwoorden op heb en ik heb het omgekeerd en het is prachtig. Ik hou van het leven. Ik geniet van het leven!”

Meer succesverhalen

Ruim tweeduizend mensen zijn momenteel aangesloten bij het Bredesen Protocol. In een klinische studie waarvan de resultaten in 2020 werden vrijgegeven, ervoer 84 procent van de deelnemers aan het plan met een milde cognitieve stoornis een verbeterde cognitie. Twaalf procent blijft dalen en vier procent liet geen verandering zien.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen