Ik wilde niets liever meer dan aan Jezus’ voeten zitten

Ik vind het zo heerlijk om aan Jezus’ voeten te zitten. Hoewel het soms moeilijk is om daar elke dag veel tijd voor vrij te maken, is het de beste plek die er is. Je kunt ‘leunen’ op Zijn hart.

Gisteravond hadden mijn man en ik een heel intiem moment. Het was niet iets romantisch tussen ons, maar het ging over ons hart, samen met dat van God. We zaten gewoon aan Zijn voeten. We voelden Zijn tegenwoordigheid daar terwijl we aanbaden, het Woord lazen en samen baden. Ik hou van deze momenten! De momenten dat ik in Gods aanwezigheid ben, helpen me ook om mijn hart te onderzoeken.

“We zaten gewoon aan Zijn voeten. We voelden Zijn tegenwoordigheid daar, terwijl we aanbaden, het Woord lazen en samen baden.”

Social media
Op een dag had ik een gesprek met mijn man en ik vertelde hem dat ik mijn social media-accounts wilde verwijderen. Haha! Het lijkt me nu onmogelijk, omdat ik contact wil maken met mijn familie en vrienden aan de andere kant van de wereld. Social media is mijn grootste strijd op de momenten dat ik alleen thuis ben. Ik zou het kunnen gebruiken om Hem te verheerlijken, maar ik wil ervoor oppassen dat ik het gebruik om te laten zien hoe geweldig ik ben.

Toen ik jonger was, brandde mijn ziel met het vuur van mijn jeugd, ik had zoveel dromen om mezelf te dwingen succesvol te zijn met wat God mij heeft geschonken, en natuurlijk zou ik het doen voor Zijn glorie.

Groei
Maar naarmate ik groeide en ik Hem dieper leerde kennen, Zijn karakter, Zijn hart kende, veranderde mijn doel van het ‘goddelijke, wonderlijke ik’, naar het ‘in gehoorzaamheid wandelen en mezelf elke dag aan Hem overgeven.’

Soms zei ik: “Oh God, ik kan dit en dat voor u doen. Zou het niet geweldig zijn als ik dit zou kunnen bereiken en u ermee verheerlijk?” en in deze wereld, met sociale media, is het een groot hulpmiddel voor jou om de persoon te zijn die je wenst, maar nogmaals, toen ik dichter tot God kwam, maakte Hij dat beeld wazig voor mij.

Hij fluisterde…

‘Dat is het niet, mijn kind’

‘Dus, wat betekent het God?’

‘Volg mij, ik ben een goede herder. Ik zal voor je zorgen
Ik zal je laten liggen in groene weiden,
Ik zal je leiden langs rustige wateren,
Ik zal je ziel verfrissen,
Ik zal je langs de juiste paden leiden.
Ook al loop je
door de donkerste vallei,
je zult geen kwaad vrezen,
want ik ben met je;
Mijn stok en Mijn staf,
zal je troosten.
Ik zal een tafel voor je klaarmaken
in het bijzijn van je vijanden.
Ik zal je hoofd zalven met olie;
je kopje loopt over. “
Psalm 23

De ambitie van een hart, een hart om Zijn hart te zoeken, Hem te volgen, in gehoorzaamheid te wandelen, zich over te geven, op Hem te vertrouwen, volledig op Hem te vertrouwen.

De ambitie van een hart, een hart om Zijn hart te zoeken, Hem te volgen, in gehoorzaamheid te wandelen, zich over te geven, op Hem te vertrouwen, volledig op Hem te vertrouwen.

Ik bid dat dit altijd de ambitie van mijn hart zal zijn, om elke dag dichter bij Hem te zijn.

Wat is jouw hartsverlangen?

Deze blog is geschreven door Delvalina Wright

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen