Ilona Paauwe helpt vrouwen om te groeien in zelfvertrouwen: “Vaak is het geheim: gewoon doen!”

Pastor Ilona Paauwe van DoorBrekers ziet dat teveel vrouwen worstelen met onzekerheid. Ze zien niet de potentie die God in hen ziet. Daar wil Ilona hen bij helpen. “Ik heb zelf ook erg veel onzekerheid moeten overwinnen. Vaak moest ik leren om door te gaan, hoe spannend het ook was.” In dit artikel vertelt ze er meer over.

“Ik kom veel vrouwen tegen die worstelen met onzekerheid. Ze vragen zich af: ‘wat kan ik nou, waar ben ik nou goed in?’ Vaak komt dit ook door tegenslagen die ze hebben meegemaakt. Het is belangrijk dat ze net als een diamant gepolijst worden, zodat ze weer gaan glimmen. Glimmen doe je als je beseft hoe God naar je kijkt.”

Om vrouwen daarbij te helpen, maakt Ilona podcasts over vrouwen in de Bijbel. “Ik wil daarin laten zien hoe God vrouwen door de geschiedenis heen krachtig heeft gebruikt. De vrouw is echt onmisbaar. Dat zie je bij Esther, die een enorme taak kreeg. Of Debora, die als leider van het volk opstaat. De vrouwen bij het graf van Jezus werden ook krachtig gebruikt, evenals de profetes Anna, die haar hele leven spendeerde om te bidden en te vasten in de tempel.”

“Als je God daar specifieke vragen over stelt, krijg je ook specifieke antwoorden.”

“Net zoals deze vrouwen gebruikt werden voor God, mogen we ook ontdekken wat God voor ons als vrouwen heeft. Als je God daar specifieke vragen over stelt, krijg je ook specifieke antwoorden.”

Leren
Desondanks heeft Ilona Paauwe zelf ook veel moeten leren, vertelt ze. “Ik ben van mezelf erg stil en teruggetrokken. Bij veel taken dacht ik: hoe ga ik het ooit doen?  Maar vanuit Gods Woord heb ik veel moed en kracht ontvangen. Het Woord staat vol met deze dingen. Soms moet je je eerst terugtrekken en God door het Woord laten spreken. Dan merk je dat Hij duidelijk spreekt en dan komt het zelfvertrouwen en de kracht van God in je naar boven.”

“Waar ik zelf echt mee moest dealen, was het spreken. Er is in deze tijd meer acceptatie voor vrouwen die spreken, maar het was voor mij een worsteling. Het is bewezen dat het bij een vrouw twee keer zo lang duurt voordat een man naar haar luistert. Dat is moeilijk. Daarbij heb ik zelf een reformatorische achtergrond, dus ik moest veel overwinnen. Ik wilde op het begin helemaal niet spreken. Maar toen God erover bleef spreken, wist ik: ik kan hier niet meer omheen.”

“Ik wilde op het begin helemaal niet spreken. Maar toen God erover bleef spreken, wist ik: ik kan hier niet meer omheen.”

“Ik heb zelfs meegemaakt dat mannen wegliepen tijdens mijn preek. Ze vonden dat ik niet mocht spreken. Daar ben ik ook mee in gesprek gegaan: ‘Joh, ik begrijp het vanuit je achtergrond, maar God heeft me geroepen.’ Ik hoef zelf niet zo nodig te spreken, maar God roept me.”

Minderwaardigheid
Hoe overwin je gevoelens van minderwaardigheid? Ilona legt uit. “Ik ben zelf erg bevestigd doordat ik merkte hoe God door mijn preken heen sprak. Ik kreeg een specifiek woord van God en ik hoorde hoe mensen dat precies nodig hadden in de situatie waarin ze zich bevonden.”

“Verder is het echt een kwestie van opstaan en schitteren. Ik heb zo vaak gedacht: ‘Ik kan dit echt niet’, maar als God gesproken heeft, moet je gewoon gaan. Het is echt een kwestie van opstaan.”

“Dit vormt je karakter. Ik ben nu niet meer bang, ik denk bij uitdagingen: oké, kom maar op. Ik voel me een leeuw, juist omdat ik vaak doorgezet heb als het moeilijk was. Dat is een proces van groeien. Het is geweldig hoe God daarbij helpt!”

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen