In de buurt waar George Floyd opgroeide, gaan deze – witte en zwarte – christenen samen op hun knieën

Terwijl er wereldwijd heftig gedebatteerd en gedemonstreerd wordt over de politiemoord op George Floyd, zoeken veel – blanke en donkere – christenen elkaar op om als eenheid God te zoeken. Zo ook bij een basketbalveld in Houston, de plek waar George Floyd opgroeide.

Op de onderstaande video is te zien hoe blanke christenen op hun knieën gaan en bidden voor hun donkere broers en zussen die tegenover hen staan. Ze vragen hen daarbij om vergeving.

“We eren onze donkere broers en zussen, we houden van hen”

Eren
“In Jezus’ naam, vragen we om vergeving voor het systematische racisme dat heeft plaatsgevonden door de geschiedenis heen. We eren onze donkere broers en zussen, we houden van hen”, bidt één van de blanke Amerikanen.

Ook bidt hij ervoor dat ze samen – nog meer – één familie zullen zijn, die als vrienden en buren bij elkaar over vloer komen. Na het gebed, roepen de donkere christenen ‘We aanvaarden het’! Daarna gingen ze ook op hun knieën en baden gezamenlijk.

Het was een zeer emotionele bijeenkomst, waarbij diverse mensen hardop aan het huilen waren.

Rellen
De politiemoord op George Floyd zorgt al dagenlang voor heftige debatten, demonstraties en rellen. Ook in Nederland kwamen gisteren duizenden mensen samen op de Dam in Amsterdam, om te demonstreren tegen racisme.

Deze video is een reflectie van hoe de kerk in Handelingen een plek werden waar mensen van alle culturen, achtergronden en huidskleuren samenkomen om één en dezelfde God te dienen.

Powerful & emotional moment today when the crowd split in half by race – the white parishioners got on one knee & apologized for the generations of racism & injustice the black community’s had to face. The black community responded by kneeling down as well & uniting in prayer. The “praytest” was held at the basketball courts in Cuny Homes in #Houston’s Third Ward where #GeorgeFloyd grew up playing. His name is now painted on the ground beneath the hoops

Posted by Natalie Hee Fox 26 on Sunday, May 31, 2020

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen