In pandemie-tijd geven maandelijks 3000 Iraniërs hun leven aan Jezus

Via satelliettelevisie en internet stuurt Mohabat TV de evangelieboodschap naar Iran. Er zijn weinig plekken in de wereld waarbij er met zoveel vreugde gereageerd wordt op het evangelie.

Het TV-kanaal meldt dat ze maandelijks tien keer meer online bekeringen registreren sinds de corona-uitbraak. Elke maand geven 3.000 Iraniërs hun leven aan Christus.

Vervolging
Het grote aantal mensen dat de islam verlaat, veroorzaakt tegelijkertijd meer vervolging in het land. Christenen worden gearresteerd en gevangengezet omdat ze Jezus hebben aangenomen.

“Christenen worden gearresteerd en gevangengezet omdat ze Jezus hebben aangenomen.”

Mike Ansari, operationeel directeur van Mohabat TV, vertelde CBN News dat de Iraanse regering de internetbandbreedte heeft vergroot om Iraniërs tijdens de pandemie thuis te houden. Veel Iraniërs gaan online op zoek naar alternatieven voor wat de regering hen vertelt.

Toename
“We hebben een toename gezien van ons online verkeer vanuit Iran”, zei hij. ‘Daarom noemen we dit de pandemie van hoop.’

“Afgelopen november en december was er een enorme opstand in Iran, die werd verpletterd door de Iraanse regering. Ze doodden meer dan 1.500 van haar burgers.”

Op de vraag wat deze opwekking voedde, antwoordde Ansari: “Mensen zijn niet blij met de regering. Ze zijn gedesillusioneerd over de islam. Ze willen een regimeverandering. Ze hebben er veel over gezegd. Afgelopen november en december was er een enorme opstand in Iran, die werd verpletterd door de Iraanse regering. Ze doodden meer dan 1.500 van haar burgers.”

“Iraniërs hebben publiekelijk verklaard dat ze geen islamitische republiek meer willen hebben”, vervolgde hij. “Ze vertrouwen hun regering gewoon niet.”

Klik hier om het hele verhaal te horen van Mike Ansari.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen