In Welke Tijd Leven We? | Hans Maat | Revive Podcast #11

In de nieuwste Podcast van Revive gaat Hans Maat in op het thema: In welke tijd leven we? Hans is een veelgevraagd spreker en directeur van het Evangelisch werkverband, een evangelische stroom binnen de protestantse kerk. Daarbij is hij een bruggenbouwer tussen de protestantse, de evangelische en de charismatische stroming, vanuit een verlangen naar eenheid. 

Jezus representeren

Er wordt geopend met de vraag: Hoe representeer je Jezus in deze tijd? Hans: “Eigenlijk is het heel eenvoudig, ik denk niet in kerkelijke of institutionele verbanden, ik vraag het aan de Heilige Geest, die een vriend en helper is geworden. Ik zeg ook: Goedemorgen Heilige Geest, wat is Uw plan vandaag? Ik wil nauw proberen te luisteren naar Gods stem.”

“We moeten de blik naar buiten richten en bekend maken wie Jezus is in een tijd waarin de cultuur daar minder mee heeft en zich er zelfs van afkeert.”

“Ik zie elke ontmoeting dan ook als een goddelijke ontmoeting, die God heeft voorbereid. In die werken wil ik wandelen. Soms sta ik in de Albert Heijn of de bouwmarkt en ben ik het evangelie aan het verkondigen of wordt er iemand genezen. Daar schrikken traditionele kerken soms van. Ik zie de geweldige waarde van wat God door de eeuwen heeft gedaan, maar we moeten ook de blik naar buiten richten. Bekend maken wie Jezus is in een tijd waarin de cultuur daar veel minder mee heeft en zich er zelfs van afkeert.”

Waarheid

Hans vervolgt: “Ik vind het belangrijk nu we zo geschud worden, om te kijken hoe de toekomst van de kerk eruit ziet en wat de huidige politieke en culturele ontwikkelingen betekenen. Mensen worden heel voorzichtig om te delen wat op hun hart ligt en ik zie de kerken heel behoedzaam reageren.”

“In Nederland is de kerk soms te timide geworden. waar is de waarheid gebleven?”

“Ik denk dat er teveel aan de hand is om kerk en staat te scheiden. Wij zijn het lichaam van Christus. Aan de ene kant wil je cultuurverbonden en excellent zijn en aan de andere kant horen we niet bij de wereld. In Nederland is de kerk soms te timide geworden. Waar is de waarheid gebleven?”

Bekijk hieronder de gehele podcast hieronder om te zien wat er nog meer besproken wordt over de toekomst van de kerk in deze tijd:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen