Indiaas echtpaar dat weigert geloof op te geven wordt verbannen uit dorp

Indiaas echtpaar dat weigert geloof op te geven wordt verbannen uit dorp: “Ik zal Jezus Christus niet verlaten.” De man en vrouw die onlangs tot het christendom bekeerd zijn, werden gepest en vervolgens uit hun dorp in het noordoosten van India verbannen omdat ze weigerden hun geloof af te zweren.

International Christian Concern (ICC) meldt dat Jaga Padiami en zijn vrouw zich in december bekeerden nadat ze een ontmoeting hadden met verschillende christenen die het evangelie deelden.

Vorige maand werd het echtpaar opgeroepen voor een meeting met het hoofd van het dorp Kambawada, Koya Samaj. Hij beval hen hun pas ontdekte geloof op te geven, maar ze weigerden. Na de bijeenkomst begonnen dorpsbewoners Padiami en zijn vrouw lastig te vallen, waarna de chef hen vijf dagen de tijd gaf om op te geven of verbannen te worden.

“Ook al jaag je me het dorp uit, ik zal jezus christus niet verlaten”

Padiami verklaarde: “Ook al jaag je me het dorp uit, ik zal Jezus Christus niet verlaten.” Plaatselijke dorpelingen waren woedend over Padiami’s opmerking en plunderden zijn huis. Ze gooiden zijn bezittingen op straat en sloten het paar uit hun huis, waardoor ze het dorp moesten verlaten. Padiami zei dat dorpelingen zelfs dreigden het paar te vermoorden als ze terugkwamen, tenzij ze doorgingen met de verzaking. Ze hebben naar verluidt een klacht ingediend bij de politie van Malkangiri, maar de kwestie blijft onopgelost.

India staat op de 10e plaats op Open Doors ‘2020 World Watch List’ van de landen waar het het moeilijkst of gevaarlijkst is om christen te zijn.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen