Influencer Quasim bereikt duizenden zoekers met ‘bijbelse’ videoboodschappen: “Mensen met depressies sturen me berichten”

Quasim Payne is al veel jaren christen en leerde hoe hij moest dealen met zijn eigen tekortkomingen. Hij ging mensen vergeven, leerde van zichzelf te houden en groeide om Gods blijdschap in zijn hart te hebben. Deze levenslessen deelt hij nu met zijn 17.000 volgers op Facebook, waarvan velen niet christelijk zijn. “Ik heb letterlijk meegemaakt dat iemand geen abortus pleegde vanwege mijn video.”

Quasim vertelde hoe hij zijn levenslessen zelf leerde. “Ik ben opgegroeid in de kerk, ik ben eenzaam en depressief geweest. Maar toch had het geloof niet mijn hart. Ik was veel bezig met de wereld en met wereldse muziek.”

Maar juist in deze tijd ontdekte hij de kracht van positieve woorden. “Ik had een vriend die naar me toekwam met gospelmuziek en zei: ‘Luister dit eens, en luister een werelds nummer.’ Toen vroeg hij mij om iets positiefs uit beide nummers te halen. Uit het wereldse nummer kon ik eigenlijk geen positieve woorden halen.”

“Ik bouwde geen sterke relaties op, als ik thuiskwam voelde ik me leeg, met een piep in mijn oren.”

“Ik besefte dat deze muziek, het achter de dames aanlopen en tot diep in de nacht uitgaan eigenlijk niets toevoegde aan mijn leven. Ik bouwde geen sterke relaties op, als ik thuiskwam voelde ik me leeg, met een piep in mijn oren.”

“Toen besloot ik om een periode lang alleen maar positieve muziek te luisteren. Het gaf me een bewustzijn dat je wel degelijk zelf de keuze hebt om positiviteit in je leven toe te laten.”

Inspirerende quotes
Toen Quasim serieus werd in het geloof gingen de woorden die hij in de kerk hoorde hem ook raken. “Het zat altijd al in me om mensen wat goeds mee te geven, maar dat werd nu extra aangesterkt. Ik kwam ook op het idee om op social media inspirerende quotes te delen.” Dit groeide uiteindelijk uit tot video’s, wat nog beter aansloeg. Het viel onder de hashtag #jouwdosispositiviteit. Quasim wil het uiteindelijk uitbouwen tot een podcast.

Echter heeft hij nu eerst een boek geschreven, met meer inspirerende quotes en artikelen waar je elke dag iets uit kan halen voor jezelf. “Dat is persoonlijk, of op het gebied van de liefde, of het leven met God. Elke dag kun je er een mooie les uit halen.”

“Zelfs mensen die veel ouder zijn dan ik, vroegen mij advies over hun huwelijk, ook toen ik nog niet getrouwd was.”

Als zeer overtuigd christen is Quasim er ook in geslaagd om niet-christenen te bereiken. “Ik krijg zoveel berichten van mensen, die vertellen hoe ze geraakt worden door mijn boodschappen. Zelfs mensen die veel ouder zijn dan ik, vroegen mij advies over hun huwelijk, ook toen ik nog niet getrouwd was. Dan dacht ik: ‘Ik ben nog zo jong, wat weet ik van het huwelijk?’”

Problemen
Hij vertelt waar de mensen van zijn generatie meestal tegenaan lopen. “In elk mens is een leegte geplaatst die alleen God zelf kan vullen met Zijn liefde. Op alles waar wij tegenaan lopen heeft God een antwoord. Ik heb zelf zonder God zo vaak mijn hoofd gestoten, dat ik Hem in alles ging betrekken. Hij leerde mij hoe ik mijn relatie moest vormgeven, of hoe ik een bedrijf kon runnen. Deze lessen zijn ook toepasbaar voor niet-christenen.”

“De problemen die je ziet onder jongeren zijn vooral relatieproblemen, zelfmoordneigingen, depressie. Ze weten niet wie ze zijn. Juist voor deze mensen heb ik een boodschap, die soms erg ‘straight’ kan zijn.”

“Mijn boodschappen zijn gebaseerd op de Bijbel. Het gaat over vergeving, jaloezie, gelukkig zijn met jezelf, werken aan dingen uit je verleden.”

Sinds de laatste jaren slaagt Quasim er steeds meer in om ook niet-christenen te bereiken met zijn filmpjes.  “Eerder maakte ik een soort Bijbelstudie van de video’s, maar nu haak ik meer in op problemen of uitdagingen die mensen hebben. Ik noem soms ook de naam van God of Jezus in het filmpje, maar minder nadrukkelijk. Ik spreek geen christelijk jargon, maar gewoon normale Nederlandse taal.”

“Ik praat niet veroordelend, maar ik wil ze wel laten inzien uit liefde wat de waarheid is vanuit de Bijbel.”

“Nu begrijpen niet-gelovigen het ook en dat is wat ik wil. Ik wil hen inspireren en ook dichter naar God brengen met mijn boodschappen.”

Zoeken
Quasim vertelt dat dit zeker lukt. “Ik krijg nu heel veel mensen die privé om hulp zoeken. Ze zeggen: ‘Quas, ik heb problemen.’ Soms gaat het om een partner die vreemdgaat, of dat niets in het leven lukt. Ze voelen dat ze hierover bij mij kunnen aankloppen.”


“Ik praat niet veroordelend, maar ik wil ze wel uit liefde laten inzien wat de waarheid is vanuit de Bijbel. Zo krijgen ze door, dat alleen het evangelie hen verder kan helpen. Het is bijzonder dat we zo al heel veel mensen bij Jezus mochten brengen. Juist door aan te haken bij niet-gelovigen, bereik je veel zielen.”

Klik hier om het boek te bestellen.

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen