Insta-hit ‘Orgel Joke’ speelt Amazing Grace: “God trok mij door moeilijke tijd heen”

Sinds het uitbreken van de coronacrisis publiceert ‘Orgel Joke’ dagelijks video’s op haar pagina waarin ze vrolijke orgelmuziek speelt met een beat eronder. Hiermee brengt ze in deze tijd wat positiviteit. Het slaat aan, inmiddels heeft ze meer dan 35.000 volgers op Instagram. Wat veel mensen echter niet weten, is dat Joke gelovig is. “God heeft mij door een moeilijke tijd in mijn leven heengetrokken.”

In een Instagram-interview met Move.Community vertelt Joke over haar geloof. “Ik ben altijd gelovig geweest, maar mijn man was het niet. Daarom gingen we niet naar de kerk. Mijn zus en haar man waren wel kerkelijk, en zij hadden meer harmonie op geloofsgebied.”

“Mijn vader zei altijd: ‘Twee geloven op één kussen, daar zit de duivel tussen.’ Dat lag gevoelig.”

“Mijn vader zei altijd: ‘Twee geloven op één kussen, daar zit de duivel tussen.’ Dat lag gevoelig.”

Geloof
Desondanks vertelt Joke hoe haar geloof een bron van kracht voor haar is, vooral toen ze op haar 31e haar baarmoeder eruit moest laten halen. “Toen lag ik naast een vrouw die ook gelovig was. Dat zie ik absoluut niet als toeval, trouwens.”

“We besloten om samen veel te bidden en te zingen tot God. Op die manier trokken we elkaar er doorheen, dankzij God. Het was een bijzondere tijd!”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen