Invloedrijke Nigeriaanse prediker TB Joshua (57) plotseling overleden

De Nigeriaanse predikant TB Joshua, een van Afrika’s meest invloedrijke evangelisten, is op 57-jarige leeftijd overleden. Zijn plotselinge overlijden schokte veel christenen wereldwijd. Een bericht op zijn Facebook-pagina, die meer dan vijf miljoen volgers heeft, luidt: “God heeft Zijn dienaar weggenomen.”

Volgens berichten stierf hij zaterdag kort na het uitvoeren van een live-uitzending, maar de oorzaak van zijn dood is niet openbaar gemaakt.
Tienduizenden woonden zijn diensten bij, met toppolitici uit heel Afrika onder zijn volgelingen.

TB Joshua was de oprichter van de Synagoge, Church of All Nations. Hij was een van Nigeria’s meest populaire televisie-evangelisten, hoewel hij volgens BBC niet de meest ‘flamboyante’ was. Desondanks woonden tienduizenden mensen zijn wekelijkse diensten bij in Lagos, de grootste stad van Nigeria.

De hele wereld
Zijn opkomst aan bekendheid aan het eind van de jaren negentig viel samen met de opkomst van ‘wonder- en genezingsprogramma’s’ die door verschillende predikanten op de nationale televisie werden uitgevoerd. TB Joshua bad voor alle ziekten, waaronder ook hiv/aids.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen