Iraanse christen verlaat op borgtocht gevangenis

Het leven voor christenen in Iran kenmerkt zich in veel gevallen nog steeds door vervolging. Het land staat dan ook op nummer acht van de ranglijst christenvervolging van Open Doors. Er is nu echter goed nieuws uit Iran. Ebrahim Firouzi, een Iraanse christen, is zaterdag op borgtocht vrijgelaten, zo meldt het Reformatorisch Dagblad.

Firouzi heeft al meerdere jaren vastgezeten vanwege zijn geloof en leeft sinds eind 2019 in verplichte ballingschap in een uithoek van Iran. Die straf werd vorig jaar verlengd tot oktober 2022 wegens ”ongeoorloofd” verlof. Bijna een maand geleden is Firouzi toch weer opgepakt en gevangen gezet. Na bijna drie weken cel is Firouzi nu op borgtocht vrijgelaten. Dat is goed nieuws, maar toch zit er nog een addertje onder het gras. De aanklachten tegen hem zijn namelijk niet ingetrokken.

Beschuldigingen
Firouzi zat sinds 8 februari vast. Hij werd beschuldigd van ”belediging van het heilige” en ”propaganda tegen de Islamitische Republiek ten gunste van vijandige groepen”. Deze aanklachten waren een reactie op een aantal video’s die Firouzi publiceerde. In deze video’s sprak hij zich duidelijk uit over de schendingen van zijn rechten. Als protest tegen zijn opsluiting ging Firouzi in hongerstaking. En dat leverde hem wat op. Hij kreeg de verzekering dat zijn zaak behandeld zou worden en dat hij vrij zou komen. Hij werd afgelopen vrijdag dan ook vrijgelaten, nadat zijn familie een borgtocht van ongeveer 1350 euro had betaald.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen