Is er angst in je leven: prijs in plaats van paniek!

Toen Jezus gedoopt werd in de Jordaan, ging de hemel open en de Heilige Geest kwam naar beneden als een duif. Daarbij klonk er een stem uit de Hemel: ‘Dit is mijn geliefde Zoon, in wie ik een welbehagen heb.’

In de onderstaande video vertelt voorganger en schrijver Max Lucado over de rol die de Heilige Geest kan spelen als angst je overvalt. Hij legt uit: “In het evangelie wordt de Heilige Geest beschreven als een duif. Hij komt op veel manieren: als vuur, wind, olie, als een rivier. Maar hier zo zacht als een duif!”

“De Geest koos ervoor om als een duif te komen, weet je waarom? In de Bijbelse tijden is een duif een symbool van vrouwelijkheid. Een symbool van affectie.”

Moederlijk
Lucado vertelt waarom dit zo belangrijk is. “Als mijn dochters thuiskomen met problemen, dan weet ik dat snel. Want ze vragen: ‘Waar is mama?’ Ze willen een moederlijke reactie.”

“Ik kom altijd snel met oplossingen en strategieën, maar mijn mooie vrouw reageert met warmte, empathie en ze luistert eindeloos en laat de kinderen praten.”

“Ik kom altijd snel met oplossingen en strategieën, maar mijn mooie vrouw reageert met warmte, empathie en ze luistert eindeloos en laat de kinderen praten.”

“Er zijn gelegenheden dat we de kracht van een vader (God) nodig hebben, of de vriendschap van een broer (Jezus), maar ook in veel momenten dat we angstig zijn, hebben we een moeder nodig. De Heilige Geest laat de vrouwelijke kant van God zien.”

Angst
Lucado vertelt dat 51 procent van de Amerikanen last hebben van angst. “Al die angst komt voort uit de duivel. Hij traint zijn demonen om de taal van angst te spreken. Hij brengt angst voort. De duivel strooit zaadjes van angst in de gedachten van Gods kinderen. Daarbij probeert hij dat verder uit te vergroten en ze in paniek te brengen.”

“De beste manier om met angst om te gaan is om je te verblijden in Gods goedheid. Vul de lucht met psalmen en hymnen.”


Er zijn in de samenleving veel manieren om met angst om te gaan, waaronder medicatie, seminars of ademhalingstechnieken. Maar niets kan op tegen de Heilige Geest, zegt Lucado. “Laat je vullen met de Heilige Geest. Spreek met andere gelovigen, zing tot Hem! Prijs de Naam van onze Heer Jezus Christus.”

“De beste manier om met angst om te gaan is om je te verblijden in Gods goedheid. Vul de lucht met psalmen en hymnen. Kies om Hem te prijzen, boven je paniek uit! De Heilige Geest helpt je om volledig te kalmeren!”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen