Islamitische man in Eindhoven neemt Jezus aan: “Hij is de enige weg”

Dit weekend gingen de evangelisten van Prayerstation Eindhoven in het centrum van Eindhoven evangeliseren, onder het co-leiderschap van pastor Vince Kasongo van United Life in Christ. Daarbij kwam een islamitische man op wonderbaarlijke wijze tot bekering.

Het werk van evangelisatie is wat deze evangelisten al jaren in de stad Eindhoven doen, met de meest mooie en bijzondere getuigenissen.

Vince vertelt: “Vanmiddag hadden ik en evangelist Frank een heel mooi gesprek met een islamitische man. Het gesprek begon erg openhartig, zodat we het evangelie konden delen. Deze man gaf aan dat hij moslim was, en in de mensheid geloofde. Volgens hem was geloven in de mensheid één van de belangrijkste dingen.”

“Hierop antwoordde ik dat dat een mooie gedachte is die in verband gebracht kan worden met het gebod van ‘heb de ander lief als jezelf’.

Relatie
Echter is jezelf volledig focussen op alleen geloven in de mensheid niet hetgeen wat God van ons verlangt. Hij verlangt dat wij in Hem geloven en een relatie met Hem hebben, zegt Vince.

“Zo kunnen we de mensheid dienen. Helaas kan de mens je teleurstellen en maakt de mens er een potje van. Daarom is de focus op Jezus zo belangrijk.”

Namelijk:
Deuteronomium 7:9 Besef dus goed: alleen de HEER, uw God, is God en hij houdt woord; hij komt zijn beloften na en is trouw aan ieder die hem liefheeft en die doet wat hij gebiedt, tot in het duizendste geslacht.

Mattheüs 19:17 Alleen God is Goed.

Jezus aangenomen
“Deze man gaf aan dat er eigenlijk nooit iets goed loopt in zijn leven, altijd teleurstellingen en geen enkel succes. Misschien zijn er geestelijke banden die hem vasthouden. Des te meer dat hij Christus in zijn leven nodig heeft. Hij is de verzoener en hersteller. 

Aan het einde van het gesprek heeft hij Jezus aangenomen en zei hij uit zichzelf dat Jezus de enige Weg is. Hoe geweldig! Uiteraard hebben we onze visitekaartje gegeven om in contact te blijven.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen