Islamitische Omar riep vanuit zijn depressie naar God en zag een fel licht: “Jezus openbaarde zich”

Omar Hauari (43) zat in diepe depressie en riep als moslim tot God. Jezus openbaarde Zich liefdevol op een bovennatuurlijke wijze in een bos. Omar vond een opengeslagen Bijbel in de bibliotheek en vond een evangelist via google. Nu is hij een toegewijde evangelist en ontvangt nog steeds bijzondere openbaringen. 

“In 2018 was er een donkere periode in mijn leven. Niet dat ik verslaafd was of zo. Maar mijn geweten klaagde me aan. Ik zag mijn fouten en zocht naar God en naar antwoorden. In die tijd was ik nog moslim, maar niet praktiserend. Ik zakte dieper en dieper weg. Op een dag pakte ik de fiets en fietste steeds verder weg, zonder een bewuste bestemming. Op een gegeven moment kwam ik in een bos terecht. Het begon heel hard te regenen.

“Ik begon te huilen: ‘Antwoord mij, alstublieft! Antwoord mij. Richt mij toch op!’”

Ik ben gaan schuilen onder een boom. Daar knielde ik neer en riep ik tot God. Ik was zo emotioneel door alle problemen. Die waren veel erger dan de regenbui. Ik begon te huilen: ‘Antwoord mij, alstublieft! Antwoord mij. Richt mij toch op!’ Ik heb mijn hele hart uitgestort op die plek in het bos. Daar zat ik een hele tijd en riep maar door.” 

Fel licht
Ineens kwam er zo onverwacht een heel fel licht, bovennatuurlijk. Jezus openbaarde Zich. “Ik kon niet in dat licht kijken. Het verblindde mij. Er klonk zo’n liefdevolle stem! ‘Mijn zoon, Ik ben uw Heere Jezus Christus’. Vol ontzag knielde ik neer met mijn hoofd op de grond. Ik zei: ‘O God.’ Verder kon ik niet spreken. Ik kon niets doen. Maar Jezus legde Zijn handen op mij. Hij zei: ‘Maak je geen zorgen, Ik ben bij jou.’ En toen ben ik in slaap gevallen. En alle zorgen en problemen verdwenen uit mijn lichaam. Ik ervoer bevrijding. Ik zal die dag nooit meer vergeten. Het was zo mooi, zo krachtig! Het werd de beste nacht in mijn leven.” 

Uren later werd Omar wakker. “Pas een uur of zeven, acht later stond ik op. Ik keek om me heen en ik was droog! En ook de plaats rondom mij. Maar het had de hele nacht geregend. Even verderop was alles kletsnat. ‘Hoe kan dat nu’, dacht ik. En ik had het ook niet koud gekregen. De plaats waarop ik zat was warm, heel warm. Dat was de Heilige Geest, maar dat wist ik toen nog niet. Ik voelde Hem en Zijn aanwezigheid. Dat was zo powerfull! Ik fietste terug naar huis, zo heel anders dan die heenweg.”

Regenen
Twee weken later liep hij op straat met zijn vrouw en had hij weer een bijzondere ervaring. “Het begon weer heel hard te regenen. Ik dacht terug aan die machtige ervaring in het bos, een paar weken terug. Toen zag ik een eindje verder een bibliotheek. Ik dacht: ‘Ik ga schuilen en daar even een boek lezen.’ Ik liep door de vele paden en mijn oog viel op een tafel.

Daar lag een opengeslagen Boek, bij Psalm 119. Ik begon te lezen was zo onder de indruk van die eerste woorden. ‘Welzalig zijn de oprechten van wandel, die in de wet van de Heere gaan. Welzalig wie Zijn getuigenissen in acht nemen, die Hem met heel hun hart zoeken.’ ‘Och, waren mijn wegen zo vast’ en ‘Verlaat mij niet geheel en al’. Ik heb die psalm helemaal uitgelezen.”

Krachtig aangeraakt
Omar zakte door zijn knieën, knielde neer en huilde. “Ik werd zo krachtig aangeraakt door Jezus. Ik heb gevraagd aan de medewerkster van de bibliotheek of ik het boek mocht huren. Ze vertelde dat het een Bijbel was, het Evangelie. Thuis heb ik in google naar ‘Evangelie’ gezocht. Daardoor ontdekte ik ook dat er een ‘evangelist’ bij mij in de straat woonde.” 

Omar ging naar de evangelist toe en vertelde hem dat hij op zoek was naar een kerk en christenen. “Met hem heb ik veel gesproken en hij heeft me goed verder geholpen. Ineens liep ik christenen tegen het lijf en kwam ik in een kerk terecht. Een paar maanden later werd ik gedoopt. Het gevoel dat ik nu heb, is 180 graden gedraaid. Ik heb een nieuw hart, een nieuw leven en een nieuwe toekomst. Alle is nieuw geworden. Ik heb meer liefde voor de mensen gekregen. God heeft mijn hart zo mooi vervuld met liefde, glorie en genade.”

Hongerig
Omar ging hongerig in de Bijbel lezen en vurig bidden. “Ik heb de Bijbel in drie jaar tijd al twaalf keer gelezen. Ook besteed ik veel tijd aan gebed. Als iedereen nog slaapt van 3-7 uur, zoek ik God. Dat is zo belangrijk en goed.”

Verder werkt hij voor God. “Dat is mijn roeping. Ik wil zielen redden en voor Hem volledig gaan. Evangeliseren doe ik op straat. De ene keer voor een groep mensen, de andere keer door iemand persoonlijk aan te spreken. Ik laat me leiden door de Heilige Geest. Hij geeft een brandend gevoel voor verloren mensen in mijn hart en leidt mij naar mensen.”  

Recht op de man af
Omar brengt een persoonlijke boodschap, recht op de man af. “Ik zeg: Jezus is gestorven voor u en voor mij. Hij biedt redding. Hij stierf voor onze zonden. Jezus klopt op de deur van ieder hart. Hij komt en zegt: ‘Doe open. Hij wacht op u en Hij houdt van jou, net als Hij van mij houdt. Sluit je hart niet. Hij kent je problemen en al je zorgen. Denk na over wat Jezus voor ons heeft gedaan.’ ‘Ik vind het zo bijzonder dat Hij Zich aan een kruis liet hangen. En Hij vroeg nog: ‘Vader vergeef het hun.’”

Niet iedereen is blij met het getuigenis van Omar. “Ik kreeg dreigementen, doodsbedreigingen zelfs. Maar God beschermt mij. En ik haat die mensen niet. Ik blijf van die mensen houden. Als ik zie hoe Jezus met Zijn vijanden omging. Hij gaf Zijn bloed ook voor hen. Dat bloed is zo kostbaar en zuiver.”

Heilige Geest
De Heilige Geest gaat verder met Zijn werk. Omar ervaart dat veel mensen hun leven willen geven aan Jezus! “Zo heb ik al tientallen mensen tot Jezus mogen leiden.” Omar merkt duidelijk de kracht van de Heilige Geest en Zijn openbaring. “Ik heb ook de gave van bevrijding ontvangen. Ik kan in de geestelijke wereld zien en zie welke demonen er actief zijn in iemand. Gelukkig is de Naam van de Heere Jezus krachtiger. En in Zijn Naam moeten demonen wijken.’ Ook openbaart Jezus Zich nog aan Omar, zoals een paar weken terug. 

“Een tijd terug toen ik uit de water van de zee kwam, zag ik de hemel voor mijn ogen. Ik keek naar boven en zag een glimlach van Jezus!  Toen ik ’s avonds ging slapen, kwam Jezus naar mij toe. Hij zat op de rand van mijn bed en zei: ‘Ik heb jou uitgekozen!’

“Ik zakte op mijn knieën en de engelen rondom me heen, stuurden vuur van de Heilige Geest! Het brandde van binnen.”

Ik zakte op mijn knieën en de engelen rondom me heen, stuurden vuur van de Heilige Geest! Het brandde van binnen. En toen ik opstond, zag ik een grote, gouden poort van de hemel die als een licht fel scheen en open stond! Ik zag Jezus binnen gaan. Hij keek achterom en lachte weer naar mij! En ik hoorde daarna: ‘Jij bent Mijn dierbare zoon, ga zo verder, zoals je nu bent.’ En daarna was alles weer zoals eerst.”

Omar werkt als fulltime evangelist in en nabij Antwerpen. Hij maakt o.a. reiskosten en deelt Bijbels en lectuur uit. U kunt Omar steunen in zijn werk. Zie deze link, gemaakt door een zuster in Christus.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen