Israël manifestatie in Den Haag trekt honderden bezoekers

Een grote, vredige massa stond donderdagmiddag in Den Haag bij de Koekamp op de bres voor Israël. Indrukwekkend, om zoveel honderden mensen te zien, die Israël een warm hart toe dragen, om welke reden dan ook. Nederlandse Joden, rabbijnen, sympathisanten van Israël maar ook veel christenen.

Veel christenen zien in de moderne staat Israël de vervulling van Bijbelse beloften, en een heen-wijzing naar de spoedige wederkomst van de Messias.

Tekst: Werner de Jonge

En toch deed de aanblik van een groep mensen voor een podium mij niet zo veel. Terwijl sprekers vanaf het podium hun afkeer van het geweld benoemden en hun steun aan Israël verklaarden, sloot ik mijn ogen en stelde me de geestelijke wereld voor, hier en nu bij het Malieveld van Den Haag. ‘Wat gebeurt er op dit moment in de Hemelse gewesten?

Manifestatie
Zou God betrokken zijn bij deze relatief kleine manifestatie hier ergens op deze aarde?’ – ik vroeg het me af, beseffende dat veel dingen in geestelijke zin anders zijn dan in het aardse, het zichtbare. Ik bad in stilte. In mijn hart proclameerde ik Gods soevereiniteit over het geweld in de hemelse gewesten. Over Israël, over Zijn bedoelingen met het land en het volk dat Hem toebehoort.

Ik weet niet wanneer de Messias terugkomt en of de spanningen in het Midden-Oosten zullen afnemen. Een vriend zei me vanmiddag: ‘Het geweld zal niet stoppen in Israël. Ik bid vooral dat het werk van Gods hand zichtbaar wordt. Dat mensen de God achter Israël gaan ontdekken.’. En daar sluit ik me bij aan.

Van der Staaij
Ook Kees van der Staaij van de SGP was aanwezig bij de manifestatie. “Het was een waardige demonstratie voor de staat Israël die op dit moment zo onder vuur ligt. Niet alleen in het Midden-Oosten maar figuurlijk ook in ons land.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen