Israëlische ambassadeur tegen 35 Amerikaanse staten: onderneem actie tegen Ben & Jerry’s

JERUZALEM, Israël – Israëlische leiders gaan in de aanval nadat Ben & Jerry’s heeft aangekondigd dat het hun ijs niet langer zal verkopen aan Israëlische nederzettingengemeenschappen op de Westelijke Jordaanoever – het bijbelse Judea en Samaria – en Oost-Jeruzalem.

Gilad Erdan, de Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Staten en de Verenigde Naties, heeft een brief gestuurd naar 35 Amerikaanse staatsgouverneurs met het verzoek om actie te ondernemen tegen Ben & Jerry’s.

“Ik verzoek u om zich uit te spreken tegen de beslissing van het bedrijf en andere relevante stappen te ondernemen, ook met betrekking tot uw staatswetten en commerciële transacties tussen Ben & Jerry’s en uw staat”, staat in de brief.

Erdan zei dat hij het besluit van Ben & Jerry’s om het producten tegen het einde van 2022 niet langer te verkopen in de ‘bezette Palestijnse gebieden’ beschouwde als de ‘de facto adoptie van antisemitische praktijken en het bevorderen van de delegitimering van de Joodse staat en de -legitimering van het Joodse volk.’

Krachtig reageren
Hij beweerde ook dat het besluit van het ijsbedrijf ‘de Palestijnen aanzienlijk zou schaden’ die werken en winkelen in Israëlische supermarkten op de Westelijke Jordaanoever.

In een telefoongesprek met de CEO van Ben & Jerry’s moederbedrijf Unilever, beloofde premier Naftali Bennett ‘krachtig’ te reageren op de boycot van het bedrijf.

Bennett benadrukte dat het besluit ‘ernstige juridische en andere implicaties’ heeft, zei het kabinet van de premier dinsdag in een verklaring.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen