Israelische onderzoekers ontdekken ozon als zeer effectief desinfectiemiddel tegen coronavirus

Nieuw onderzoek uitgevoerd door Israëlische onderzoekers van de Universiteit van Tel Aviv, heeft uitgewezen dat ozon, een gas dat in de dampkring wordt aangetroffen, een effectief ontsmettingsmiddel is in de strijd tegen het Coronavirus (COVID-19).

De studie wees uit dat het mogelijk is om het virus binnen enkele minuten te vernietigen door het gasvormige ozon, dat ook synthetisch kan worden geproduceerd.

Het voordeel van gasvormige ozon ten opzichte van vloeibare ontsmettingsmiddelen zoals alcohol en bleekmiddel is het vermogen om hele kamers schoon te maken, inclusief alle voorwerpen die erin worden aangetroffen en moeilijk bereikbare locaties.

Oppervlakken
Studies hebben aangetoond dat SARS-CoV-2 gedurende enkele uren tot meerdere dagen actief blijft op aerosolen en oppervlakken, afhankelijk van hoe groot de ruimte is en wat voor materialen daar staan. Ozon wordt al lang gebruikt als antibacterieel en antiviraal middel bij waterzuivering.

Het onderzoeksteam werd geleid door Dr. Ines Zucker van de School of Mechanical Engineering aan de Ivy and Eldar Fleischman Faculteit Ingenieurswetenschappen en de Porter School of the Environment and Earth Sciences aan de Universiteit van Tel Aviv.

Slagingspercentage
Ozon is een laag van de aardatmosfeer die het beschermt tegen de schadelijke effecten van UV-straling. De studie toonde daarbij ook een hoge mate van desinfectie binnen enkele minuten aan. Zelfs op oppervlakken die doorgaans niet werden gedesinfecteerd met handmatig aangebrachte vloeibare desinfectiemiddelen, met een statistisch slagingspercentage van meer dan 90%.

Dr. Zucker merkte op dat de methode goedkope en gemakkelijk verkrijgbare technologie omvat, die kan worden gebruikt om ziekenhuizen, scholen, hotels, vliegtuigen en uitgaansgelegenheden te desinfecteren.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen