Israëlische popster Birgitta Veksler was op randje van de dood, kwam daarna tot Jezus

Het Israëlische popsteridool Birgitta Veksler vertelt hoe ze tot Jezus kwam en haar leven en muziek een diepere betekenis kregen.

Israëlische popster
Birgitta komt uit een joods gezin en is geboren en getogen in Zweden. Maar op 12-jarige leeftijd verhuisden zij en haar familie terug naar Israël.

Voor hun verhuizing hoorde Birgitta over Jezus en raakte ze gepassioneerd voor Hem. Ze ontdekte echter al snel dat Israëlieten niet over Jezus mochten praten. Het leek er zelfs op dat de persoon van Jezus een taboe was en ongepast en onaanvaardbaar in de Joodse gemeenschap. Dus deed ze niets meer met haar geloof.

Op 17-jarige leeftijd werd ze beroemd doordat ze deelnam aan de Israëlische versie van de talentenjacht ‘Idols’. Ze belandde op de achtste plek en door haar bekendheid begon haar leven steeds meer te bestaan uit alcohol, jongens en feesten. Wanneer ze echter ’s avonds naar huis ging, huilde ze zichzelf vaak in slaap. Dan voelde ze zich leeg en alleen.

Op het randje van de dood
Op een gegeven moment trad ze in dienst van het leger in Israël en werd leadzangeres in de legerkapel. In die tijd ging ze een keer met haar vrienden kamperen in de Jordaanvallei. ’s Nachts stapte ze ergens op waarvan ze dacht dat het een tak was – tot het haar plotseling beet. Ze draaide zich om en zag dat het een giftige slang was.

“Ik kon niet ademen”, herinnert ze zich. “Ik zag alleen maar zwart en ik had het gevoel dat ik de controle over mijn lichaam verloor.” De ervaring kostte haar bijna het leven en de popster lag twee dagen in coma.

Ze bevond zich op een heel donkere plek. Eerst dacht dat ze een licht zou zien dat haar zou laten kiezen tussen leven en dood. Er was alleen helemaal niets. “Het was het meest angstaanjagende gevoel dat je je maar kunt indenken.”

Haar bijna-doodervaring hielp haar te begrijpen hoe het is om God te hebben: Zijn bescherming, zorg en liefde. Het bracht haar terug naar het ware geloof in Jezus.

“Ik besefte dat deze Persoon, Yeshua, Die ik zo liefhad en waardeerde en op Wie ik wilde lijken toen ik jonger was, dat Hij Degene was Die me had gered van waar ik zo bang voor was: de dood. Met Hem hoef ik er niet meer bang voor te zijn.”

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen