Jaap Dieleman over veelbesproken magazine aan miljoenen Nederlanders, na veel media-aandacht: “Doel is verloren zielen redden”

Evangelist Jaap Dieleman is al enkele dagen nadrukkelijk in het nieuws vanwege zijn evangelisatiemagazine ‘Eyeopener’, die bij miljoenen huishoudens is bezorgd. Volgens interpretatie van media als de NOS zou hij hebben gezegd dat als je het vaccin neemt, dat je naar de hel gaat. “Dat is totaal onjuist en verdraaid in de media.” In dit artikel gaat hij in op de commotie, vertelt hij over zijn hart achter dit magazine, en de bijzondere getuigenissen die hij – naast ook de kritiek – binnenkrijgt.

Jaap Dieleman is al een paar dagen in het nieuws. Heeft hij daadwerkelijk gezegd dat bij het nemen van het vaccin de toorn van God op je is en je naar de hel gaat? “Nee, dat is totaal onjuist en een valse beschuldiging van de Telegraaf en de NOS. Dat je je redding verliest, gaat over het uiteindelijke merkteken van het beest. Dat is niet het vaccin, omdat dit in je arm wordt geïnjecteerd, en niet op je voorhoofd of in je rechterhand.” 

Ook de beschrijving dat er een tijd komt dat je onthoofd gaat worden – zoals in het magazine staat beschreven – duidt op het kómende merkteken, zegt Dieleman.

Waarom besloot Dieleman dit blad, wat de tongen losmaakt, te schrijven? Hij gaat terug naar hoe zijn drive ontstond om het over de eindtijd te hebben. Dat was niet makkelijk voor hem, zegt hij.

“Ik was jarenlang bekend en geliefd in charismatische kringen. In 2016 moest ik daarom even slikken toen God tot mij de volgende woorden sprak: ‘Ik heb je aangesteld als wachter en Ik wil dat je gaat waarschuwen voor de dingen die over de wereld gaan komen.’”

“Ik vond het aanvankelijk wel moeilijk, omdat ik wist dat het me vrienden zou kosten”

“Ik vond het aanvankelijk wel moeilijk, omdat ik wist dat het me vrienden zou kosten. Maar de overtuiging groeide, dat ik dacht: ik ben er om God te behagen en de rest is secundair. Toen ben ik veel gaan spreken over de opname, de grote verdrukking en de eindtijd.”

Coronacrisis
Tijdens het uitbreken van de coronacrisis kwam er een sterke groei in de verspreiding van zijn onderwijs. Sommige van zijn filmpjes worden meer dan 20.000 keer bekeken en Dieleman wordt overspoeld met mailtjes van mensen die bemoedigd zijn door de boodschap. “Ik weet op een of andere manier de aandacht te trekken en mensen te boeien”, lacht hij.

Dieleman kwam in contact met een man die ook zeer enthousiast is over zijn onderwijs en samen maakten ze de website ‘ontzagwekkendnieuws.nl’, waar alle boodschappen op staan. Daarna kwam deze compagnon met het idee om door heel Nederland een magazine te verspreiden.

“Uiteindelijk ben ik helemaal meegegaan in dat idee, omdat ik de urgentie zie van deze tijd. Er is een wereldwijde dictatuur aan het ontstaan waar, geloof ik, de vijand achter zit. Ik vraag me af hoeveel tijd er nog is voordat Jezus terugkomt. Daarom moeten er zoveel mogelijk zielen gewonnen worden.”

“Uiteindelijk ben ik helemaal meegegaan in dat idee, omdat ik de urgentie zie van deze tijd.”

Daarom heeft Dieleman geïnvesteerd om in India tien evangelisatietrucs rond te laten rijden. Hiervan zijn er al vijf operationeel en elke maand leveren ze 25.000 beslissingen voor Jezus op. “Dat is een gigantisch aantal, als ze alle tien rijden, zijn dat 50.000 mensen per maand. Fantastisch! Dit is de tijd om in hoog tempo zielen te winnen.”


Eyeopener
Vanuit hetzelfde verlangen verspreidt Dieleman ook het magazine ‘Eyeopener’, wat bezorgd wordt in elke brievenbus in Nederland. “De boodschap is er één van redding, verlossing, vergeving, genezing en herstel door Jezus. Zo is het idee ontstaan voor dit magazine.”

Maar de toon is ook ernstig en heftig, over de rampen die de wereld staan te wachten. “Jona moest vertellen dat de stad binnen veertig dagen zou worden omgekeerd. Maar door de bekering van de stad, na zijn prediking, bracht God een grote opwekking in plaats van oordeel. Dat is naast de genade ook een zeer belangrijk thema in de Bijbel.”

“De rode draad voor het magazine zijn de duizenden profetieën over Israël die over de jaren in vervulling zijn gegaan. Daarbij zullen de profetieën over de komst van Jezus ook gaan uitkomen. In het magazine leg ik dit uit en vertel ik ook over de weeën, voor de komst van Jezus. Dit is allemaal voorzegd. Maar de boodschap is uiteindelijk erg hoopvol.”

“We vertellen over de grote escape die zal plaatsvinden, waarbij er een vrederijk gaat komen en de kerk opgenomen gaat worden. Ik reik de oplossing aan voor de nood waarin we zitten.” Verder is er ook een getuigenis van evangelist Dylan de Bruin, die vertelt wat God in zijn leven heeft gedaan.

“In het magazine leg ik dit uit en vertel ik ook over de weeën, voor de komst van Jezus. Dit is allemaal voorzegd. Maar de boodschap is uiteindelijk erg hoopvol.”


De verspreiding is begonnen in de noordelijke provincies en de komende weken worden verspreid over heel Nederland, via een distributiebedrijf. “Al dat geld is binnengekomen door giften. Ik dacht dat ik misschien een ton moest lenen, maar dat hoefde uiteindelijk niet.”

Reacties
Inmiddels is Jaap Dieleman in een heuse mediagolf terechtgekomen, waarbij media als Telegraaf en NOS er allemaal over schrijven. “We krijgen enorm veel reacties. Ook positieve. Veel mensen die bemoedigd zijn en achter ons staan.”

“Gisteren hoorde ik van iemand wiens moeder scherp was tegen het christelijk geloof, maar erg geraakt is door het magazine. Ze zei tegen haar zoon: ‘Ik snap je nu, mijn ogen zijn opengegaan.’ De verhoudingen in het gezin zijn erdoor veranderd.”

In het magazine staat een zondaarsgebed en Dieleman gaat ervan uit dat veel mensen dit gebed ook mee zullen bidden. “Dat hoeven ze mij niet te laten weten, want het is een zaak van het hart. Maar we hopen dat veel Nederlanders hun knieën buigen voor Koning Jezus.”

“Ik krijg mailtjes binnen met reacties als ‘Hou je rotzooi lekker zelf.’”

Dat er ook weerstand is, was te verwachten, zegt Jaap. Hij kreeg zowel vanuit christelijke als niet-christelijke hoek boze reacties. 

Vaccinatiebeleid
Hij vindt de alarmerende toon van het magazine meer dan terecht.  “Als je nu kijkt naar Israël, en het vaccinatiebeleid dat daar plaatsvindt, dat is bizar. Mensen zonder vaccinatiebewijs worden daar uitgesloten van zwembaden, sportscholen en theaters. Daar heb ik ook over geschreven in de folder. Onze vrijheid wordt ons afgenomen.”

“Israël is hierin ons voorbeeld in de verkeerde zin van het woord. In Tel Aviv staan café’s, zo heb ik begrepen, waar staat: ‘Neem een ‘shot’ en krijg gratis bier.’ Ik ben ervan overtuigd dat die vaccinatieplicht zich verspreidt over de hele wereld, dat vind ik zorgwekkend! We moeten als christenen voorbereid zijn op grote rampen die gaan komen. Ik zie dit als opmaat naar de komst van de antichrist.”

“Daarom is het belangrijker dan ooit dat we als christenen het Evangelie gaan verspreiden en mensen hoop geven. Tot de komst van Jezus wil ik me hier met alles wat in mij is voor inzetten.”

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen