Jaap mag getuigen aan stervende vrouw: ‘Niets kan ons scheiden van de liefde van God’

Jaap is een schilder uit Katwijk aan zee. Elke dag bidt hij dat God hem gebruikt om iets te laten zien van zijn goedheid. In deze video van Xpedition Glory vertelt hij over een bijzondere ontmoeting met een vrouw die op sterven ligt.

“Ik begon erover na te denken dat aan de andere kant van het kozijn iemand misschien de laatste uren doorbracht.”

Jaap: “In het schildersvak is het zo dat je op heel veel verschillende plaatsen komt. Ik kreeg de opdracht op het hospice in een naburig dorp een schilderklus te doen. Ik probeerde steeds ontvankelijk te zijn voor de dingen die er gebeurden. Ik begon erover na te denken dat er aan de andere kant van het kozijn iemand misschien de laatste uren doorbracht.”

Dat was het moment dat ik oog kreeg voor een vrouw in een rolstoel. Ik zei tegen haar: “Als u een keer geen visite krijgt vindt u het goed dat ik een keer langskom?”

Sterke geest
Twee dagen later kwam er een man naar Jaap toe die zegt: “Er was een schilder die geprobeerd heeft mijn zuster te versieren. Ze heeft naar u gevraagd.” Waarop hij volschoot en zegt: “mijn zuster gaat sterven”.

Jaap: “Ik kwam de kamer binnen en zag een vrouw met een gesloopt lichaam, maar wel nog met een sterke geest en een glimlach. Ik kon haar vertellen wat in Romeinen 8 staat, niets kan ons scheiden van de liefde van God. Engelenmachten niet, overheden niet, duistere machten niet, ziekte niet, dood niet.”

“Heer, dank u wel, dat u mij gebruikt heeft om zulke dingen te zeggen tegen iemand die vlak voor de dood staat.”

“De volgende dag is ze gestorven. En dan denk ik, Heer dank U wel, dat U mij gebruikt heeft om zulke dingen te zeggen tegen iemand die vlak voor de dood staat.”

Bekijk Jaap’s getuigenis hier:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen