Jade zette een sociaal bedrijf op met de hulp van God: “Hij gaf me de ideeën”

Jade Griffioen had een goede baan als senior accountmanager bij een Amsterdams bedrijf. Hoewel ze daar alles voor elkaar had, sprak God tot haar om een sociaal kindermodebedrijf  te beginnen die zich inzet voor families. “Het was best wel een oncomfortabel woord. Ik werkte al een aantal jaren in de creatieve sector, maar ik moest de modewereld nog verkennen. Maar God hielp me stap voor stap.” Inmiddels is haar bedrijf ‘Marshmallow & Me’ opgestart en ze vertelt hoe ze dat samen met God heeft gedaan.

Jade is altijd al ondernemend geweest en wist altijd dat ze een eigen bedrijf wilde hebben. Laatst ontdekte ze weer hoe God het ‘ondernemerschap’ altijd al in haar had gelegd. Ze vertelt. “Ik weet nog dat ik als kind disneyboeken kreeg van mijn moeder. Toen ze in de middag weg was om te werken, legde ik ze in mijn karretje en ging de boeken verkopen bij de buren. Mijn moeder was enorm verbaasd.”

Het was een bemoediging voor Jade, vooral in fases dat ze aan zichzelf twijfelde. “Ik moest weer denken aan de Bijbeltekst waarin staat dat God ons in de moederschoot heeft gemaakt. Hij heeft mij helemaal uitgedacht en een plan uitgestippeld voor mijn leven, inclusief het ondernemen. Hij heeft alles in me gelegd om dat plan tot uiting te laten komen. Juist door ervaring en je relatie met God zie je dat tot uiting komen. Dat besefte ik ook weer.”

“Hij heeft alles in me gelegd om dat plan tot uiting te laten komen.”

Te midden van haar drukke werk, ging Jade enkele jaren geleden naar Moldavië om voor stichting New Hope Moldova te helpen bij een kamp dat bewustzijn stimuleerde tegen mensenhandel. Toen ze terugkwam, was ze sterk veranderd. “Die reis gaf me veel perspectief om ook zo’n onderneming te starten, dat ik daar steeds meer naar verlangde. Ook al vond ik het werk leuk, ik voelde niet meer dezelfde vervulling als vroeger.” 

Eigen bedrijf
Hiermee begon het ‘startpunt’ dat God begon te spreken over een eigen bedrijf. “God haalde het naar de oppervlakte en legde de passie in mijn hart, juist ook om een sociale impact te hebben. Ik raakte alleen wel verward. Want hoe kan ik die werelden combineren? Het bedrijfsleven is vrij hard en lijkt zo ver af te staan van het sociale werk.”

Uiteindelijk duurde het nog vijf jaar voordat Jade de stap zette. Elk jaar merkte ze hoe God haar een duidelijker beeld gaf over haar modebedrijf en haar ook steeds meer kennis en vaardigheden gaf. Tegelijkertijd schaafde het ook haar karakter bij. “Ik moest ook vaak wachten, of waren dingen niet helemaal duidelijk, waar ik ongeduldig van werd. Dat bouwde mijn karakter op. Ik zie dit nu als een periode van voorbereiding.” 

Doorbraak
De grote doorbraak kwam toen Jade begin 2019 21 dagen ging bidden en vasten. Ze vertelt wat er gebeurde. “Op dag 18, toen ik al best ver was in het vasten, leidde God me ineens naar een Bijbelgedeelte over de weduwen en de wezen. Dit leidde tot een Bijbelstudie waarbij ik op liefst twintig Bijbelteksten uitkwam, waarin God zich als een Vader voor de vaderloze liet zien. Daarbij waren er ook veel ‘doen-woorden’. God presenteert zichzelf als de Beschermer, de Helper, de Onderhouder. Toen sprak Hij ineens tot mij: ‘Wie ga jij helpen? Voor wie sta jij op de bres?’ Toen kreeg ik een duidelijke visie om voor gezinnen op de bres te staan. Pas toen de missie van mijn onderneming duidelijk was, kreeg alles een plekje.”

“Ik ervoer dat God wil dat ik er ben voor al die moeders en vaders die verlaten zijn, een partner hebben verloren, of het huwelijk niet konden volhouden.”

Jade is zelf opgegroeid in een familie met een alleenstaande moeder. Hoewel ze zelf getrouwd is en een kind heeft, en tweeoudergezinnen heel belangrijk vindt voor kinderen, heeft ze een sterk hart voor ouders die er alleen voor staan. “Ik ervoer dat God wil dat ik er ben voor al die moeders en vaders die verlaten zijn, een partner hebben verloren, of het huwelijk niet konden volhouden. Terwijl wij de opvoeding samendoen, vind ik het soms al best zwaar. Laat staan hoe het is voor de mensen die er alleen voor staan.”


Drie pijlers
Inmiddels is haar bedrijf ‘Marshmallow & me’ in de lucht. Jade vertelt dat haar bedrijf op drie ‘sociale pijlers’ is gebouwd. Als eerste is dat duurzaamheid. “Alle kinderkleding is duurzaam geproduceerd. Dat is in deze tijd zo belangrijk. Wij hebben bijvoorbeeld ook nagedacht over hoe we de levensduur van bepaalde modellen kunnen verlengen. De mouwtjes zijn bijvoorbeeld oprolbaar, zodat het kan blijven meegroeien met het kind.”

“Ten tweede gaat vijftien procent van de opbrengst naar zendingsgebieden. We werken bijvoorbeeld samen met stichting Compassion. In de toekomst willen we uitbreiden met met projecten in Moldavië en Zuid-Afrika.”

“Ten derde hebben we een impactvolle boodschap. In onze collectie en op onze kanalen, zullen we foto’s plaatsen van alleenstaande moeders die we eren vanwege hun harde werk voor hun kinderen. We willen daarmee bewustwording creëren over de worstelingen die alleenstaande ouders ervaren en anderen activeren om de alleenstaanden om hen heen meer te ondersteunen. Het is belangrijk dat stigma’s en taboes rondom dit onderwerp doorbroken worden. We weten vaak niet waar mensen doorheen zijn gegaan.”

Naam
Jade’s bedrijf heet ‘Marshmallow and Me’. Ze legt uit hoe dat ontstond. “Als kind was ik al gek op zoet, zoals snoep en ijs. Marshmallow’s vond ik ook heel lekker. Toen kwam ik op het idee om mijn bedrijf zo te noemen. Uiteindelijk kwam het ‘& me’ er achteraan, omdat dat tekenend is voor een gezin. Je zou kunnen zeggen dat het staat voor een moeder en een dochter, of een vader en een dochter, bijvoorbeeld.”

Ze heeft een ‘Rainbow Wintercollectie’, waarbij de regenboog verwijst naar de belofte van God na het verhaal van Noach: er is altijd hoop! Maar ook staat het voor kleurrijk, juist in de winter. “Meestal is de wintercollectie bruin, zwart, beige, en dat soort kleuren. Wij willen het hele jaar door een kleurrijke collectie neerzetten.”

“Meestal is de wintercollectie bruin, zwart, beige, en dat soort kleuren. Wij willen het hele jaar door een kleurrijke collectie neerzetten.”

De materialen heeft Jade zelfgeproduceerd. “Het is heel zacht materiaal en ontworpen voor comfort. Het is ook super schattig. Het luistert heel nauw.”

Credits
Terwijl het bedrijf op hele creatieve wijze is opgezet, wil Jade daar God alle credits voor geven. “Hij geeft mij de ideeën en de middelen, ik zie Hem als een directeur van mijn bedrijf. Hij heeft de hoogste positie.”

“Toch sta je steeds voor uitdagingen. Ik ben niet technisch, maar toch moest ik ineens gaan video-editen. Je moet dingen doen waar je eigenlijk niet goed in bent. De duivel probeert ook twijfel in je hoofd te brengen. Terwijl je zo duidelijk weet dat het product goed en mooi is, probeert hij je er toch op aan te vallen. Op deze momenten ga ik dan steeds terug naar de missie die God op mijn hart heeft gelegd en ik herinner me aan het feit dat de aanval er alleen is omdat de impact groot gaat/ zal zijn.” 

“Het was wel een stap in geloof. In december 2019 zei ik mijn baan op en dat was een grote stap. Want we hebben genoeg rekeningen te betalen. Maar het bijzondere is dat we, nu in september, nooit één keer aan ons spaargeld hoefden te komen. We konden alles altijd betalen. God heeft geweldig voorzien en ik ben enorm enthousiast over de tijd die komt.

“Laat God toe in je business ambities en bedrijfsleven. Hij brengt meer vervulling, perspectief, creatieve ideeën en zal je in iedere stap bijstaan.”

Ze geeft als laatste nog een tip: “Laat God toe in je business, ambities en bedrijfsleven. Hij brengt meer vervulling, perspectief, creatieve ideeën en zal je in iedere stap bijstaan.

Wil je nog meer lezen over dit mooie merk dan kun je op www.marshmallowandme.com verder kijken.

Speciaal voor revive.nl heeft marshmallow een kortingscode aangeboden. REVIVE10

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen