Jan Pool deelt videoboodschap aan christenen en kerkleiders: “Ja, er is een groot complot gaande”

In de video adresseert Pool de polarisatie die hij ziet ontstaan in de kerk. Op Twitter zegt hij hierover: “Ik maak me zorgen om de kerk van Nederland. We worden door polarisatie uit elkaar gedreven! Laten we ervoor kiezen om elkaars mening te respecteren, naar elkaar te blijven luisteren en in liefde met elkaar verbonden te blijven!

Jan benadrukt dat de kerk een plek is die vol van Gods liefde is, waar gebroken harten worden genezen, moedelozen weer hoop kunnen krijgen en mensen bevrijding kunnen ontvangen. Maar, zo zegt hij: “Ik maak mij steeds vaker zorgen om die kerk. Ik wordt zo vaak geconfronteerd met de vele meningsverschillen die er onder christenen zijn.”

“Mijn zorg gaat niet zozeer over de meningsverschillen die er zijn, maar wel over de polarisatie en verdeeldheid die ontstaat op de reacties over die meningsverschillen”

De meningsverschillen die hij ziet gaan o.a. over coronamaatregelen, of we ons wel of niet moeten laten vaccineren en of er een complot gaande is vanuit de overheid om onze vrijheid te beperken. Hij benadrukt: “Mijn zorg gaat niet zozeer over de meningsverschillen die er zijn, maar wel over de polarisatie en verdeeldheid die ontstaat op de reacties over de meningsverschillen.”

Complot

Hij vervolgt: “Ja, er is een groot complot gaande. De boze probeert al eeuwenlang de kerk krachteloos te maken door verdeeldheid te zaaien. Hij zal ieder wapen gebruiken om christenen ervan te weerhouden kracht te putten uit het gemeenteleven”

“Laten we ervoor kiezen om in liefde met elkaar verbonden te blijven, dan zullen we in de kerk een stuk van de hemel blijven ervaren”

Hij sluit af met een verzoenende boodschap: “Laten we ervoor kiezen om elkaars mening te respecteren, naar elkaar te blijven luisteren en in liefde met elkaar verbonden te blijven. Dan zullen we in de kerk een stuk van de hemel blijven ervaren.”

Bekijk de volledige videoboodschap hier:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen