Jan Pool doet oproep om één te zijn in polariserende tijd: “Dit is niet de tijd om elkaar te bestrijden”

In een speciale kerstboodschap doet voorganger Jan Pool een oproep om elkaar in eenheid lief te hebben, ook al speelt er zoveel in de wereld dat christenen uit elkaar kan drijven. “Jezus roept ons op om onze vijanden lief te hebben. Ik zie veel kritiek, oordeel en verdeeldheid.”

Jan Pool begint de video door uit te leggen hoe hij zelf in deze pandemie-tijd staat. Hij geeft aan dat hij corona niet ziet als bekokstoofd door elite die een nieuwe wereldorde willen creëren. Ook spreekt hij zijn vertrouwen uit naar het beleid van het kabinet en vindt Pool dat de kerk zich moet houden aan de adviezen van de overheid. Daarbij geeft hij aan dat als het vaccin beschikbaar is, dat hij zich zal laten inenten. 

“Als er christenen zijn met een andere mening hierover, dan respecteer ik dat. Maar laten we elkaar niet veroordelen. Veel christenen vinden mij vanwege mijn opvattingen slapend, verblind of ik word zelfs vergeleken met NSB’ers. Als jij dat ook vindt, zou ik dat heel jammer vinden.”

Knieën buigen
“Dit is niet de tijd om tegen elkaar te strijden, maar om samen de knieën te buigen, ons te verootmoedigen en te bidden. Jesaja zegt dat ‘het volk dat in duisternis ronddoolt, een schitterend licht zal zien.’ Maar we kunnen alleen een licht zijn, als God in ons midden is.  Waar woont God volgens de Bijbel? In Jesaja 57 vers 15 staat: ‘ik woon in de hoge hemel, in het heilige, en bij de verbrijzelden, en nederige van geest. Om levend te maken geest van de nederige en levend te maken hart van de verbrijzelden.'”

“Verbroken mensen zijn aantrekkelijk voor God, omdat ze niet zonder Zijn tegenwoordigheid kunnen. Ze zijn wanhopig naar Zijn nabijheid en kunnen zich hier helemaal aan overgeven.”

“Verbroken mensen zijn aantrekkelijk voor God, omdat ze niet zonder Zijn tegenwoordigheid kunnen. Ze zijn wanhopig naar Zijn nabijheid en kunnen zich hier helemaal aan overgeven. Als wij ons hele wezen voor Hem neerleggen, zal God ons vullen met zijn glorie en kunnen we een licht zijn in deze donkere tijd. God verlangt er nog steeds naar dat koninkrijk doorbreekt hier op aarde. Hij wil dat we steeds meer gaan stralen, zijn missie is dat niemand verloren gaat.”

“Laten we ons niet afhouden van dat perspectief door te strijden tegen elkaar of tegen de regering. We hebben iets beters te doen. Laten we stralen en Gods liefde doorgeven en mensen winnen voor de Koning. Ik wens jou hele mooie tijd en een gezond, vruchtbaar 2021 toe.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen